STILLINGSOPSLAG: Kristeligt Dagblad søger journalist til kirke og tro

Kristeligt Dagblad har som et af få danske medier øget sit oplag over en længere årrække. Vi tror, at klassisk journalistik og seriøsitet er det, der efterspørges hos stadig flere avislæsere.

Vi søger nu en velskrivende og initiativrig journalist til avisens kirke og tro-redaktion.

Kirke og tro-redaktionen er et centralt sted på avisen. Her produceres kernestoffet om troens verden, som er bærende for Kristeligt Dagblads identitet.

Den journalist, vi søger, skal være med til at sikre, at Kristeligt Dagblad vedbliver at være førende medie inden for religionsdækningen. Den rette kandidat har et solidt kendskab til den kirkelige verden og interesserer sig for den, er godt inde i samfundsforhold og alle vigtige værdidebatter.

Den rigtige ansøger kan skrive bredt om det smalle og er engageret i at folde problemstillinger om troende mennesker og deres organisationer ud, så flere kan se deres relevans. Ansøgeren forstår kirke og religion som et samfundsanliggende, der er vigtigt også for de mange, der ikke kommer i kirken.

Ansøgeren skal beherske alle journalistiske genrer fra store baggrunde over interviews til portrætter. Men vigtigst er, at ansøgeren har nyhedssans og erfaring med selvstændigt at opdyrke, vinkle og skrive nyheder og nuheder. Det forventes, at ansøgeren ofte vil kunne skrive sig på forsiden.

Den rigtige ansøger er fleksibel, produktiv og villig til at indgå i den dynamik, der findes på en travl redaktion, hvor alle hjælper alle. Journalister på Kristeligt Dagblad forventes som en selvfølge at kunne begå sig på alle de platforme, avisen udkommer på.

Yderligere oplysninger: redaktionschef Jeppe Duvå eller kirke og tro-redaktør Anders Ellebæk Madsen. Tillidsrepræsentant er Britta Søndergaard. Alle træffes via avisens hovednummer 33 48 05 00.

Tiltrædelse snarest muligt. Ansøgningsfrist: mandag den 6. januar 2020 kl. 12.00.

Ansøgninger sendes pr. mail til: [email protected] stilet til ansvarshavende chefredaktør og adm. direktør Erik Bjerager. Vimmelskaftet 47, København. Skriv ”Kirke og tro-journalist” i emnefeltet.

Vedlæg venligst udførligt cv og tre gode eksempler på journalistiske artikler.

Kristeligt Dagblad er et uafhængigt mediehus, der gennem kvalitetsjournalistik leverer nyheder, baggrund og perspektiv med særligt fokus på tro, etik og eksistens. Avisen har i en årrække haft stigende oplag og er dermed gået imod tendenserne i branchen. Dagligt læses avisen af over 100.000 læsere. Også digitalt har avisen stor gennemslagskraft. Månedligt besøger omkring 700.000 forskellige brugere Kristeligt Dagblads digitale univers, som udover k.dk blandt andet omfatter tjenesterne kristendom.dk, religion.dk og etik.dk