Kammeradvokat: Regeringen kan ikke forhindre to digitale postkasser

Tophistorien er skrevet og udgivet af Altinget. Ritzau må ikke krediteres.
INFO: Anvendelse forudsætter accept af vilkårene i bunden.
**** RITZAUS TOPHISTORIETJENESTE ****

Kammeradvokaten har endegyldigt punkteret Socialdemokratiets håb om at ændre udbuddet af digital post fra det offentlige, skriver Altinget.
Det sker, efter at finansminister Nicolai Wammen (S) bad sit ministerium undersøge mulighederne for at genåbne udbuddet, så det udelukkede muligheden for, at borgere potentielt skal bruge to forskellige postkasser til digital post fra henholdvis private og offentlige aktører.
Men udbuddet, der er allerede er blevet udskudt og ændret ad flere omgange, kan ikke ændres, siger finansminister Nicolai Wammen i en skriftlig svar til Altinget:
”Socialdemokratiet har været bekymrede for en situation, hvor borgerne i fremtiden skal orientere sig i to postkasser,” skriver han og fortsætter:
“Derfor har jeg også bedt om en juridisk vurdering fra Kammeradvokaten af, om det er muligt at tilrettelægge udbuddet sådan, at det kan sikres, at borgerne modtager post fra både det offentlige og det private i samme postkasse. Og svaret har desværre været, at det ikke er muligt. Det ærgrer mig selvsagt.”
Han tilføjer, at aktstykket til udbuddet er videregivet til Finansudvalget.
Dermed er det turbulente forløb om udbuddet af digital post nu tilbage til udgangspunktet før sommerferien, hvor det blev ændret til et såkaldt udbud med forhandling.
Med kammeradvokatens nye afgørelse er det derfor stadig muligt, at danskerne fra 2021 skal bruge to forskellige digitale postkasser, hvis Netcompany vinder udbuddet.
Men, beroliger Finansminister Nikolai Wammen, regeringens ambition er stadig, at det skal være ”så let som overhovedet muligt at tilgå den digitale post – og meget gerne det hele samme sted”.
Udbuddet, uddyber Wammen i sit svar til Altinget, er lavet, så offentlig post kan vises samme sted som privat, digital post, uanset hvem der vinder.
https://www.altinget.dk/artikel/185489-kammeradvokat-regeringen-kan-ikke-forhindre-to-digitale-postkasser

Redaktionel kontakt:
Cecilie Gormsen
tlf.: +4531477270
e-mail: [email protected]

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Altinget ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus Tophistorietjeneste:

– Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

– En artikel må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

– Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet – også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

– Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

– Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.

– Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at publicere dette ved videreudnyttelse.

VIGTIGT VEDR. BRUG AF BILLEDE:

– Hvis der er tilknyttet billedmateriale til artiklen må dette anvendes i forbindelse med publicering.

– Rettigheden til anvendelse af billedet er dog udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende tophistorie, og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.

– Anvendelse skal altid ske med angivelse af den oplyste billedbyline (fotograf og medie)