Svinekød til Kina og frasalg giver Danish Crown rekordoverskud

Salget af især svinekød har været i fremgang for Danish Crown i det halvår, der sluttede med udgangen af marts.

Faktisk har salget været i så stor fremgang, at den danske slagterikoncern har haft det stærkeste halvår nogensinde. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Overskuddet er i de seks måneder endt på små 1,4 milliarder kroner. Det er en stigning på 46 procent i forhold til samme periode året før.

Bag fremgangen ligger en omsætning på knapt 32 milliarder kroner. Det er 18 procent højere end den tilsvarende periode et år tidligere.

Stigningen er blandt andet båret af en vækst i råvarepriserne på svinekød, ligesom afsætningen til Kina har været god. Det fortæller Jais Valeur, der er administrerende direktør hos Danish Crown.

– Vi har haft et virkelig stærkt halvår med en bredt funderet fremgang, der bygger på en kombination af en fortsat god afsætning af grisekød til Kina, frasalget af Tulip i Storbritannien og ikke mindst en generelt stærk performance i koncernen.

– Det er der ikke nogen, der kan tage fra os, men lige nu er alt fokus rettet mod at styre Danish Crown sikkert igennem coronakrisen, siger Jais Valeur i pressemeddelelsen.

Ifølge slagterikoncernen vil indtjeningen i andet halvår blive påvirket af myndighedernes omfattende nedlukninger over stort set hele verden som følge af coronaudbruddet.

Det er især det manglende salg til restauranter og andre aftagere af kød, som ventes at påvirke Danish Crown.

/ritzau/