SAS-passagertal styrtdykker på grund af coronakrisen

Coronapandemien har dæmpet flytrafikken rundt om i verden markant. Det er noget, der kan mærkes hos det skandinaviske luftfartsselskab SAS i april.

Antallet af passagerer i SAS-flyene faldt i april med 95,7 procent sammenlignet med samme måned sidste år på grund af coronavirus.

Det viser trafiktallene fra SAS.

– Vi står fortsat over for udfordrende tider, der har stor indflydelse på vores forretning, siger administrerende direktør i SAS Rickard Gustafson i en meddelelse.

– Selv om ingen kan forudse nøjagtigt, hvordan passagerernes efterspørgsel vil udvikle sig i de kommende måneder og år, er det tydeligt, at det vil tage meget længere tid end tidligere antaget.

– Efter vores opfattelse vil det tage indtil 2022, før efterspørgslen begynder at nå niveauet før coronapandemien, siger han i meddelelsen.

I løbet af april måned fløj selskabet blot med omkring 95.000 passagerer, hvilket er markant mindre end april sidste år, hvor omkring 2,1 millioner rejste med et fly, hvor der stod SAS på.

Ifølge selskabet har kun meget få ruter i Norge og Sverige stadig været åbne.

Den norske konkurrent Norwegian oplevede i april også en stor nedgang i antallet af passagerer. I løbet af april fløj selskabet blot med 41.311 passagerer.

/ritzau/