Coronavirus sætter en bremse for væksten hos Falck

Udbruddet af coronavirus har givet lavere aktivitet for redningsvirksomheden Falck, som derfor også har set en nedgang i de økonomiske resultater.

Det fremgår af Falcks regnskab for første kvartal, der er offentliggjort mandag morgen.

Omsætningen er faldet med seks procent til 3,3 milliarder kroner i forhold til første kvartal sidste år. Samtidig er driftsresultatet før andre poster mere end halveret til 109 millioner kroner i første kvartal i år.

Forud for nedgangen havde der været fremgang i indtjeningen i syv kvartaler, oplyser Falck.

– Det første kvartal i 2020 var definerende for Falck. Udbruddet af coronavirus var en test af vores operationelle og finansielle styrke.

– Operationelt har vi klaret situationen rigtig godt. Finansielt har virkningen fra det lavere aktivitetsniveau sat vores indtjening under pres, siger Jakob Riis, administrerende direktør hos Falck, i en pressemeddelelse.

Som følge af den lavere aktivitet har Falck i øjeblikket sendt 1600 af de ansatte hjem midlertidigt.

Det kan være for at få andel i regeringens ordning omkring lønkompensation.

– Vi har gjort vores yderste for at undgå permanente afskedigelser i denne første, usikre fase, da vi får brug for vores uddannede medarbejdere, så snart aktivitetsniveauet vender tilbage til en ny normal.

– Vi vil kontinuerligt vurdere betydningen for vores forretning og forventer, at vores aktiviteter vil kunne genoptages, så snart samfundene genåbnes, om end aktivitetsniveauet vil være lavere end før udbruddet af Covid-19, siger Jakob Riis.

I alt har Falck omkring 24.000 medarbejdere. Der er aktiviteter i 30 lande.

/ritzau/