Japansk griseappetit giver nye ansættelser hos Danish Crown

De japanske forbrugere har længe haft appetit på dansk grisekød, og det har selv coronakrisen ikke kunnet ændre på.

Blandt andet på grund af den store efterspørgsel fra Japan har Danish Crown nu behov for at ansætte 100 nye medarbejdere på fire slagterier i Danmark.

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

Ifølge Søren F. Eriksen, administrerende direktør for Danish Crown Pork, som hører under Danish Crown, kommer ansættelserne som en overraskelse.

Det skyldes, at der siden nytår allerede er blevet ansat op mod 300 nye folk.

– Ordrerne fra Japan er på produkter, der kræver relativt meget forarbejdning, så vi er rigtigt glade for at skulle ansætte på et tidspunkt, hvor der desværre er mange andre brancher, der har det svært, siger Søren F. Eriksen.

Siden januar har Danish Crown ansat nye medarbejdere til flere af de danske slagterier. Det er fordelt med 163 nye medarbejdere i Horsens, ti i Herning, 20 i Rønne og 77 i Blans ved Sønderborg.

Nu er der brug for yderligere 25 i Horsens, Herning, Ringsted og Blans.

Per Laursen, produktionsdirektør i Danish Crown, forklarer, at man allerhelst vil have medarbejdere med erfaring fra kødbranchen.

Men på alle fire fabrikker er man også klar til at lære folk op fra bunden.

– Det vigtigste for nye medarbejdere i produktionen hos os er, at de har motivationen og energien til at skulle lære det håndværk, som det kræver at arbejde på et slagteri, siger Per Laursen.

I det seneste fulde regnskabsår havde Danish Crown i gennemsnit lidt mere end 23.000 medarbejdere ansat på fuldtid. Det viser regnskabet for 2018/19, der løb frem til udgangen af september sidste år.

Danish Crown eksporterede sidste år for over tre milliarder kroner til Japan.

Dermed står Danish Crown for mere end 20 procent af Danmarks samlede vareeksport til verdens tredjestørste økonomi.

/ritzau/