Region er klar med livline til fyringstruede SAS-medarbejdere

Region Hovedstaden og SAS forhandler om en aftale, hvor fyringstruede medarbejderne bliver lånt ud til regionen på seks måneders orlov fra SAS.

Det skriver TV2.

Da der skal testes flere og flere for coronavirus, skal de fyringstruede medarbejdere løse administrative opgaver i de hvide testtelte, der for øjeblikket er rejst rundt omkring i Danmark.

Ifølge TV2 er der tale om administrative medarbejdere, der er HK’ere. Der er altså ikke tale om piloter eller kabinepersonale.

– Vi kan hjælpe hinanden her. Vi har brug for at kunne registrere de mange, der bliver testet, men vi mangler personer med den rigtige viden og erfaring til at løse den opgave, siger Sophie Hæstorp Andersen (S), der er regionsrådsformand i Region Hovedstaden, til TV2.

Ordningen lander på et tørt sted, da luftfartsselskabet annoncerede mandag, at der skal fyres 5000 medarbejdere herunder 1700 danske ansatte.

Beredskabsstyrelsen og sundhedspersonale løser i øjeblikket de administrative opgaver i forbindelse med test i de hvide telte.

Ifølge TV2 er det uvist, hvor mange fyringstruede medarbejdere, der vil tage imod tilbuddet, da det endnu ikke er præsenteret for de enkelte medarbejdere.

Fællestillidsmand i HK Luftfart Henrik Meinar, som repræsenterer omkring 750 HK-medarbejdere i SAS, er glad for, at Region Hovedstaden har rakt en hjælpende hånd ud.

Det er dog usikkert, om de omkring 200 HK’ere kan vende tilbage til SAS om et halvt år.

– Men det køber os lidt tid det her. Og det er det, vi har brug for. Vi ved jo ikke endnu, hvornår bagkanten er, men tingene kan se meget anderledes ud allerede til januar. Det er en chance, vi ikke må spilde, siger Henrik Meinar til TV2.

/ritzau/