Køen af ledige vokser med 1200 personer

Køen af ledige voksede med 1222 personer mandag, og i alt er der 178.138 ledige i Danmark.

Det viser de seneste tal fra Beskæftigelsesministeriet.

Samlet er 46.506 blevet ledige under coronakrisen – fra 9. marts og frem. Den har i flere uger ligget på et stabilt niveau mellem 44-47.000.

Antal nytilmeldte mandag var 1.708 personer. Det er et fald i forhold til sidste mandag, hvor tallet var 2.038 personer.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) nævner, at konsekvenserne af coronakrisen langtfra er forbi, selv om færre meldte sig ledige end for en uge siden.

Han nævner også fyringerne i luftfartsselskabet SAS, som tirsdag annoncerede, at det vil fyre 5000 ansatte som konsekvens af coronakrisen. De 1700 forventes at være i Danmark.

– På ny ser vi, at færre melder sig ledige end for en uge siden, men konsekvenserne af coronakrisen er på ingen måder forbi.

– Senest har vi desværre i dag set, at SAS alene her i Danmark vil afskedige 1700 medarbejdere. Det vidner om situationens alvor, siger Peter Hummelgaard i en skriftlig kommentar til tallene.

– Her skal man også huske på, at der bag hver fyreseddel er en person, som bliver hårdt ramt. Og havde vi ikke haft trepartsaftalen om lønkompensation, havde vi set endnu flere fyringer, siger han i kommentaren.

/ritzau/