Norwegian vil skaffe millioner ved at sælge nye aktier

For at rette op på en haltende økonomi vil Norwegian skaffe penge ved at sælge nye aktier.

Det fremgår af en meddelelse fra det norske luftfartsselskab.

Planen er at hente op mod 400 millioner norske kroner ved en emission, hvor Norwegian sætter nye aktier til salg.

Selskabet har tidligere varslet, at det som led i en redningsplan vil have nogle af sine kreditorer til at konvertere gæld til aktier.

Der er mandag kommet yderligere detaljer om det, og der er lagt op til, at de eksisterende aktionærer kommer til at beholde en samlet ejerandel på bare 5,2 procent af aktierne i Norwegian.

Redningsplanen er nødvendig for, at selskabet kan få del i en hjælpepakke fra den norske regering. Det er et meget vigtigt skridt i at få Norwegian igennem coronakrisen, vurderer aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank.

– Planen vil hjælpe til med at forbedre den finansielle situation i Norwegian.

– Den vil være med til at løfte egenkapitalen fra omkring fire milliarder norske kroner op til omkring 17-18 milliarder norske kroner i stedet for.

– Så ligner man lige pludselig et selskab, der har lidt bedre styr på finanserne, end man har haft i lang tid, siger Jacob Pedersen, der følger luftfartsbranchen tæt.

Redningspakken fra den norske regering er samlet set på tre milliarder norske kroner.

I Norwegians tilfælde var økonomien dog allerede presset før corona. Det skyldes blandt andet store ambitioner om at tilbyde lange flyvninger til lave priser.

/ritzau/