Ikea genåbner danske varehuse for lange køer af kunder

Ikeas fem varehuse i Danmark er mandag genåbnet efter at have været lukket i cirka seks uger.

Mandag formiddag viser billeder, at en del kunder allerede har været en tur i de forskellige varehuse for at handle eksempelvis møbler eller sengetøj.

Ifølge Ikeas danske presseafdeling holder man konstant øje med, at der ikke er for mange kunder i varehusene på samme tid.

Som et eksempel må der i varehuset i Taastrup være 3500 kunder af gangen, oplyser Christian Mouroux Pedersen, der er kommunikationsansvarlig for Ikea Danmark.

Det er det halve af, hvad varehuset måtte tillade af gangen baseret ud fra regeringens anvisninger om, at hver kunde skal have mindst fire kvadratmeter til rådighed.

– I forlængelse af det kan jeg sige, at vi aldrig nogensinde har haft 3500 kunder inde på samme tid i vores varehuse.

– Så vi har svært ved at tro, at vi skulle kommer til at sprænge det loft.

– Men uanset holder vi selvfølgelig nøje øje med, hvor mange kunder der hele tiden befinder sig i de forskellige varehuse, siger Christian Mouroux Pedersen.

Ikke alle afdelinger i de fem varehuse er endnu genåbnet. Eksempelvis er det fortsat ikke muligt at spise i varehusenes restauranter.

På Twitter oplyser politiet, at det mandag formiddag har været tilstede ved genåbningen for at sikre sig, at den er forløbet hensigtsmæssigt.

– Vestegnens politi har også været i Ikea, men for at påse, at de mange kunder overholder myndighedernes anbefalinger.

– Vi er glade for, at alle tilsyneladende forstår alvoren og holder afstand. Vi fortsætter vores tilsyn og vejledninger så længe, der er behov, skriver Vestegnens Politi på Twitter.

/ritzau/