Antallet af ledige under coronakrisen falder fjerde dag i træk

Søndag bød på et mindre fald i antallet af ledige under coronakrisen, og dermed fortsætter tendensen for fjerde dag på stribe.

Det ændrer ikke ved, at coronakrisen har budt på en voldsom stigning i ledigheden.

Der var søndag 174 nytilmeldte ledige, hvilket er lavere end normalt og samtidig mere end en halvering fra sidste søndag. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Samlet set har der været en stigning i antallet af ledige på 44.808 personer siden 9. marts.

Tallet er faldet med knap 300 siden lørdag, hvilket dækker over, at relativt flere har afregistreret sig som ledige.

Det kan skyldes, at de har fået nyt job, har startet uddannelse, er gået på barsel, er blevet syge eller en helt femte årsag.

Det hører med til historien, at antallet af personer, der melder sig ledige, er lavere i påsketiden, end man ser til hverdag, og derfor kan billedet ændre sig, når hverdagen så småt vender tilbage.

Trods de seneste dages mindre fald er det samlede antal af ledige steget til 176.500 i Danmark.

Flere økonomer har påpeget, at det reelle antal ledige kan være endnu større, fordi mange af dem, der er blevet opsagt i marts, har opsigelser på en og tre måneder. Der kan derfor komme en ketchupeffekt i ledighedstallene 1. maj og 1. juli.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) siger, at regeringen vil forbedre de økonomiske hjælpepakker, der er vedtaget i Folketinget.

– De politiske hjælpepakker har været med til, at mere end 100.000 har kunnet bevare deres løn og job.

– I regeringen gør vi alt, vi kan, for, at krisen bliver så kort som mulig, og vi vil derfor styrke hjælpepakkerne, så endnu flere kan hjælpes, siger han i en skriftlig kommentar.

/ritzau/