Sydbank hensætter 225 millioner til dækning af coronavirus

Sydbank har afsat 225 millioner kroner til dækning af følgerne af coronavirus.

Det oplyser banken i en meddelelse til fondsbørsen tirsdag morgen.

– Skønnet er baseret på en aktuel vurdering af effekterne af Covid-19 på bankens udlånsportefølje, og skønnet vil derfor kunne ændre sig i de kommende kvartaler, skriver Sydbank i meddelelsen.

I første kvartal udgjorde Sydbanks nedskrivninger 84 millioner kroner.

Det dækker over nedskrivninger på grund af coronavirus i niveauet 175 millioner kroner, mens der i kvartalet har været tilbageførsler på blandt andet landbrug, hvilket gør, at nedskrivningerne samlet se kun lander på 84 millioner kroner.

Sydbank fortæller i øvrigt i meddelelsen, at banken er solidt funderet kapitalmæssigt, og at den ikke har forventning om, at eventuelle effekter af coronavirus vil påvirke bankens udlånskapacitet – altså hvor meget banken kan låne til virksomheder og privatkunder.

/ritzau/