Mærsk hjælper med at skaffe værnemidler til sundhedsansatte

Familien bag Mærsk-koncernen vil hjælpe med at fragte værnemidler fra Kina til Danmark, hvor sundhedspersonale kan bruge dem i kampen mod corona.

Det skriver Berlingske.

Værnemidlerne skal fragtes fra Kina til Danmark med fly. Det er dels leasede fly og dels fly fra Mærsks eget fragtselskab, Star Air.

Planen er, at de første fly fra Kina lander i København i weekenden. Op mod 24 fly kan løbende blive involveret i det store fragtarbejde.

Værnemidlerne vil blive leveret til Rigshospitalet, som kan se frem til at modtage blandt andet masker, visirer og beskyttelsestøj.

Det skal sikre, at sundhedspersonalet ikke bliver smittet med coronavirusset.

Oplysningerne om hjælpen fremgår af en meddelelse til de ansatte i Mærsk, skriver Berlingske. Afsenderen af meddelelsen er Robert Uggla, der er øverste direktør for det familieselskab, som kontrollerer Mærsk-koncernen.

Robert Uggla er derudover barnebarn efter Mærsk Mc-Kinney Møller, stifteren af Mærsk.

I meddelelsen siger Robert Uggla, at han har meget stor respekt og taknemmelighed for det arbejde, som bliver udført på hospitalerne.

– Da vi hørte, at læger, sygeplejersker og andre sundhedsmedarbejdere var ved at løbe tør for værnemidler, følte vi os tvunget til at gøre alt for at bruge gruppens netværk og kapacitet til at støtte dem, skriver Robert Uggla i meddelelsen ifølge Berlingske.

Den hjælpende hånd fra Mærsk er kommet i stand efter en forespørgsel fra Rigshospitalet. Efter forespørgslen har det taget Mærsk to uger at forberede planen for at fragte værnemidlerne til Danmark.

Ud over Mærsk hjælper andre danske virksomheder også til under den nuværende krise.

Eksempelvis har Novo Nordisk lavet et samarbejde med Rigshospitalet omkring analyser af coronatest.

Dette samarbejde går ud på, at Rigshospitalet sender test til Novo Nordisk, som derefter foretager analyserne.

/ritzau/