Markedsoversigt: Novozymes hoppede efter regnskab i rødt aktiemarked

Novozymes og Topdanmark trak efter præsentation af regnskaber i hver sin retning i torsdagens danske C25-indeks, der samlet set tabte 0,4 pct. til 1288,94 trykket af bekymring over udbredelse af det kinesiske coronavirus.

Novozymes aktie lukkede med et plus på 6,7 pct. til 351,40 kr., mens Topdanmark tabte 3,1 pct. til 338,20 kr.

Fjerde kvartal blev et godt kvartal for Novozymes, der ellers har været i strid modvind gennem 2019. Overskuddet steg til 922 mio. kr. fra 837 mio. kr. i samme periode af 2018. Blandt analytikerne var der ventet et overskud på 832 mio. kr.

Derudover varsler Novozymes et tilbagekøb af aktier for 1,5 mia. kr.

Hos finanshuset Jefferies har Novozymes dertil fået hævet kursmålet til 325 kr. fra 285 kr., fremgik det af Bloomberg News.

Med i toppen af C25 sluttede også indekstunge Ørsted med en stigning på 1,8 pct. til 729,40 kr. uden selskabsspecifikt nyt.

I bunden af indekset lukkede FLSmidth 5,0 pct. lavere i 240,50 kr. Aktien er ofte følsom overfor kinesiske impulser og for udviklingen i mineindustrien, der var den næstmest faldende sektor i det europæiske aktiemarked torsdag.

Med i bunden var også forsikringsaktierne Topdanmark og Tryg.

Topdanmark kom ud af årets fjerde kvartal med et nettooverskud på 431 mio. kr., som var bedre end analytikernes forventninger.

Men udviklingen dækker over et lavere forsikringsresultat end ventet, mens investeringsresultatet omvendt var noget bedre end analytikernes forventninger.

Onsdag steg Topdanmarks aktie med 2,7 pct. til rekordkursen 349 kr. efter gode tal fra konkurrenten Tryg.

Frygten for udbredelsen af det kinesiske coronavirus skabte torsdag global flugt fra risikoaktiver over i mere sikre investeringer som statsobligationer.

Der er nu rapporteret om 17 omkomne som følge af virusset, 600 tilfælde af smitte – herunder også i USA – er registreret, og frygten fokuserer nu på, hvad der sker, når det kinesiske nytår med stigende rejseaktivitet skydes i gang om et par dage.

De kinesiske millionbyer Wuhan og Huanggang, hvor virusset har sit udspring, er lukket for udrejse for at mindske smitterisikoen.

Torsdagen blev indledt med et mindre rentefald på 1 basispoint til minus 0,27 pct. for den toneangivende danske tiårige statsobligation, og det niveau blev fastholdt hen over middagshandlen.

Torsdag eftermiddag, da aktiebørserne i USA indledte handlen med fald på 0,5-0,7 pct., dykkede renten yderligere og sluttede i minus 0,30 pct. for den danske statsobligation.

Samtidig skuffede forbrugertilliden i eurozonen med et minus på 8,1 i den foreløbige opgørelse for januar, som var uændret i forhold til måneden før. Men økonomerne havde ventet en stigning til minus 7,8 ifølge Bloomberg News.

På dagens rentemøde fastholdt Den Europæiske Centralbank som ventet sin ledende rente.

Cecilie Veile +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: [email protected]k, www.ritzaufinans.dk