Politikere kritiserer Postnords afvisning af alvorlige anklager

Tophistorien er skrevet og udgivet af Jyllands-Posten. Ritzau må ikke krediteres.

INFO: Anvendelse forudsætter accept af vilkårene i bunden.

**** RITZAUS TOPHISTORIETJENESTE ****

Da en række anonyme anklager i december ramte Postnord, blev de pure afvist fra ende til anden af den svensk-danske postkoncern.

Anklagerne kom fra en »forsmået, afskediget medarbejder (…) uden indsigt i de faktiske forhold«, forklarede Postnord til Folketinget.

Men nu viser det sig ifølge Jyllands-Posten fredag, at der er et element af sandhed i mindst én af påstandene. Det afføder skarpe reaktioner fra flere politikere.

»Når man slår sig nagelfast op på, at man fra ende til anden kan afvise alle kritikpunkter, er det selvfølgelig dybt kritisabelt, at man alligevel kan se, at der er sandheder i noget af det,« siger DF’s postordfører, Hans Kristian Skibby.

Den anonyme brevskriver hævdede bl.a., at Postnord har betalt over 30 mio. kr. for en app til et firma, hvis ejere »er tæt på« Postnord Logistics-direktøren Jakob Manoris familie, men ifølge Postnord var »alle påstande« i brevet forkerte.

Nu oplyser Postnord, at Postnord Logistics har købt ydelser – herunder en app – af et firma, hvor der er en familierelation til Jakob Manori. Relationen er ifølge Postnord »meget fjern« og har ikke haft »betydning for leverandørforholdet«.

Beløbet er desuden væsentligt lavere end de 30 mio. kr., og derfor fastholder Postnord, at oplysningerne i det anonyme brev blankt kan afvises.

Direktøren i det firma, der har solgt appen, fortæller, at han har været »gode venner« med Jakob Manori i nogle år, og at han har lavet forretninger for ca. 4 mio. kr. med postvirksomheden.

Transportminister Benny Engelbrecht satte for få uger siden Deloitte til at undersøge beskyldningerne i det anonyme brev.

Redaktionel kontakt:
Steen Hansen
tlf.: +4520265679
e-mail: [email protected]

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Jyllands-Posten ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus Tophistorietjeneste:

– Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

– En artikel må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

– Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet – også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

– Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

– Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.

– Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at publicere dette ved videreudnyttelse.

VIGTIGT VEDR. BRUG AF BILLEDE:

– Hvis der er tilknyttet billedmateriale til artiklen må dette anvendes i forbindelse med publicering.

– Rettigheden til anvendelse af billedet er dog udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende tophistorie, og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.

– Anvendelse skal altid ske med angivelse af den oplyste billedbyline (fotograf og medie)