Markedsoversigt: U-vending i Novo og C25 – renten faldt

Top- og bundplaceringerne blev byttet godt og grundigt rundt på det danske aktiemarked i løbet af eftermiddagen torsdag, hvor Pandora gik fra et minus til en topplacering i eliteindekset, mens det modsatte var tilfældet for Novo Nordisk.

Novo Nordisk, der onsdag satte sig på C25’s indekstinde med en rekordhøj kurs på 418,65 kr., var i løbet af torsdagen igen helt i front, men den stigning blev vendt til et fald på 2 pct. til 410,20 kr. i løbet af dagen.

– Jeg tror bare, at den fik lige lovlig meget medvind onsdag, og aktien steg også fra morgenstunden torsdag, siger børsmægler hos ABG Sundal Collier Daniel Fabricius om eftermiddagens kursfald.

Novo Nordisk fik med onsdagens stigning en markedsværdi på over 1000 mia. kr., hvis man undlader at korrigere for selskabets beholdning af egne aktier. Det niveau blev dog ikke fastholdt længe.

Pandora lå omvendt helt i bunden af indekset ved middagstid, men den placering blev vendt til én helt i toppen.

Aktien sluttede nemlig med en stigning på 4,2 pct. til 370 kr.

Ifølge ABG Sundal Collier kan overraskende gode meldinger om julesalget for det amerikanske smykkeselskab Signet, der lå med en stigning på børsen i USA på ca. 39 pct. ved dansk lukketid, være en del af forklaringen.

– Det smitter af på Pandora og giver den aktie lidt medvind, siger Daniel Fabricius.

GN blev sendt ned med 1,3 pct. til 327,80 kr. af investorerne torsdag, efter at der blev offentliggjort nye tal for markedsandelene i den offentlige amerikanske salgskanal Veteran Affairs (VA).

Schweiziske Sonova øgede sin markedsandel blandt andet på bekostning af GN.

På obligationsmarkedet blev indledende rentestigning i løbet af dagen erstattet af et marginalt rentefald.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation endte i minus 0,23 pct., hvilket er 1 basispoint lavere end ved børslukketid onsdag.

Investorerne blev fra morgenstunden beriget med tyske nøgletal for de endelige forbrugerpriser for december.

Det endte med en stigning på 1,5 pct. på årsbasis, som var præcis som ventet ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Onsdag efter dansk børslukketid kunne investorerne også glæde sig over en underskrevet delhandelsaftale mellem Kina og USA, og torsdag kunne handlerne skele til referatet fra det seneste rentemøde i Den Europæiske Centralbank.

På mødet blev der opfordret til årvågenhed, og nogle af centralbankens medlemmer understregede behovet for at være opmærksom på de potentielle bivirkninger af de nuværende pengepolitiske tiltag.

Torsdagen bød også på en række amerikanske nøgletal, og dagens store fokuspunkt var udviklingen i detailsalget i december.

Detailsalget gav dog ikke anledning til de helt store udsving på de finansielle markeder, da det som ventet viste en stigning på 0,3 pct. på månedsbasis i december.

/ritzau/FINANS
Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:[email protected], www.ritzaufinans.dk