Onsdagens aktier: Novo i top på rekorddag med Chr. Hansen i bund

Der var rekorder på menuen på den danske fondsbørs onsdag, hvor Novo Nordisk satte sig på tinden af et rekordsættende C25-indeks med Chr. Hansen som absolut bundskraber.

Det danske eliteindeks satte rekord onsdag, da indekset lukkede 1,5 pct. højere i 1274,01.

Børsen skrev onsdag, at Novo Nordisk på den årlige J.P. Morgan-konference har annonceret, at analyser af data fra forsøg med Victoza viser, at GLP-1-midlet udsætter tidspunktet for demens.

Det kvitterede investorerne med en rekordhøj kurs i 418,65 kr. efter en stigning på 5 pct.

Markedets positive respons skyldes ifølge ABG Sundal Colliers aktiechef, Tue Østergaard, at Novo nu får flere indtjeningsmuligheder.

– Det er helt sikkert diversificeringen i indtjeningen ved at inkludere demens- og alzheimermedicin fra kun at have insulin, der bliver taget rigtig godt imod af markedet, siger han.

Lundbeck og Ambu fandt sig også godt til rette i C25, hvor aktierne steg henholdsvis 3,8 pct. til 276,30 kr. og 3,3 pct. til 112,55 kr.

I modsatte ende lå Chr. Hansen, efter at ingredienskoncernen præsenterede et skuffende regnskab for første kvartal 2020 onsdag morgen og i den forbindelse skrottede sine langsigtede målsætninger fra 2018.

Det kommer til at give efterdønninger, lyder det fra aktiechefen.

– Vi står med en aktie, hvor man har været vant til, at der rutinemæssigt lå 8-10 pct. vækst om året, og nu står vi i en helt, helt anden situation.

– Derfor skal vi lige kalibrere systemet, og jeg tror, vi kommer til at se mange forskellige udmeldinger omkring den her situation de kommende dage, siger Tue Østergaard.

Chr. Hansen erstattede de langsigtede mål med nye midlertidige mål frem mod 2024/25 på baggrund af det underliggende vækstgrundlag.

Selskabet nedpræciserede også vækstskønnet for hele året til 4-6 pct. fra tidligere 4-8 pct. og lagde op til en “midt til høj” encifret organisk vækst mod de tidligere forventninger om en høj encifret vækst (8-10 pct., red.) frem mod 2021/22.

Det takserede investorerne til et fald på 6,1 pct. til 499,20 kr. ved markedslukning.

Som følge af regnskabet fik Chr. Hansen onsdag sænket anbefalingen til “hold” fra “køb” af finanshuset Morningstar, der samtidig sænkede kursmålet til 510 kr. fra 600 kr.

ISS HÆVET AF GOLDMAN
ISS fik tirsdag efter dansk børslukketid løftet sit kursmål med 12,5 pct. til 180 kr. af den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Anbefalingen forblev ”neutral”, og onsdag belønnede investorerne aktien med en stigning på 0,8 pct. til 170 kr.

Össur måtte se tilliden til den fremtidige kursudvikling dale. Nordea sænkede sin anbefaling til “sælg” fra “hold”, efter at den islandske proteseproducent nedjusterede forventningerne tirsdag.

Aktien dykkede 2,3 pct. til 48,85 kr. onsdag oven i et fald på 11 pct. tirsdag.

A.P. Møller – Mærsk, hvis B-aktie onsdag faldt 3,6 pct. til 8674 kr., er efter et par stille år igen klar til opkøb.

Det skrev Finans i en artikel, hvori topchef Søren Skou forudser, at man i de kommende kvartaler og år vil se, at Mærsk er aktiv på opkøbssiden inden for logistik og services.

/ritzau/FINANS
Mads Sejer Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:[email protected], www.ritzaufinans.dk