Markedsoversigt: Novo Nordisk førte C25 til rekord mens renten faldt

Der var rekorder på menuen på den danske fondsbørs onsdag, hvor Novo Nordisk satte sig på tinden af et rekordsættende C25-indeks med Chr. Hansen som absolut bundskraber.

Det danske eliteindeks satte ny rekord, da indekset lukkede 1,5 pct. højere i 1274,01.

Børsen skrev onsdag, at Novo Nordisk på den årlige JPMorgan-konference har annonceret, at analyser af data fra forsøg med Victoza viser, at GLP-1-midlet udsætter tidspunktet for demens.

Det kvitterede investorerne med en rekordhøj kurs i 418,65 kr. efter en stigning på 5 pct.

Markedets positive respons skyldes ifølge ABG Sundal Colliers aktiechef, Tue Østergaard, at Novo nu får flere indtjeningsmuligheder.

– Det er helt sikkert diversificeringen i indtjeningen ved at inkludere demens- og alzheimermedicin fra kun at have insulin, der bliver taget rigtig godt imod af markedet, siger han.

Lundbeck og Ambu fandt sig også godt til rette i C25, hvor aktierne steg henholdsvis 3,8 pct. til 276,30 kr. og 3,3 pct. til 112,55 kr.

I modsatte ende lå Chr. Hansen, efter at ingredienskoncernen præsenterede et skuffende regnskab for første kvartal 2019/20 onsdag morgen og i den forbindelse skrottede sine langsigtede målsætninger.

Selskabet nedpræciserede også vækstskønnet for hele året til 4-6 pct. fra tidligere 4-8 pct. og lagde op til en “midt til høj” encifret organisk vækst mod de tidligere forventninger om en høj encifret vækst (8-10 pct., red.) frem mod 2021/22.

Det takserede investorerne til et fald på 6,1 pct. til 499,20 kr. ved markedslukning.

På det danske obligationsmarked stod menuen onsdag på rentefald.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation faldt til minus 0,22 pct., hvilket var 3 basispoint lavere end ved dansk børslukketid tirsdag.

Udsvingene havde blandt andet rod i en nyhed fra Bloomberg News om, at onsdagens længe ventede underskrivelse af den delvise handelsaftale mellem Kina og USA betyder en efterfølgende fastfrysning af tolden på kinesiske varer i ti måneder til efter det amerikanske præsidentvalg.

Fra nøgletalsfronten var der i løbet af formiddagen nyt om industriproduktionen i eurozonen.

Industriproduktionen i eurozonen steg 0,2 pct. i november sidste år sammenlignet med måneden før, mens den faldt med 1,5 pct. sammenlignet med november 2018.

Dermed udviklede produktionen sig dårligere end ventet, da konsensus ifølge Bloomberg News var en stigning i produktionen på 0,3 pct. på månedsbasis. På årsbasis var der ventet et fald på 1,0 pct.

Markedsdeltagerne kunne desuden tage bestik af amerikanske tal for producentpriserne i USA, der steg med 0,1 pct. i december på månedsbasis, hvor økonomer adspurgt af Bloomberg havde ventet en stigning på 0,2 pct.

På årsbasis var der tale om en stigning på 1,3 pct. mod en ventet stigning på 1,3 pct. ifølge økonomerne.

/ritzau/FINANS
Nicoline Lärka Sørensen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:[email protected], www.ritzaufinans.dk