Tirsdagens aktier: Mindre selskaber i rampelyset på sidelæns dag

Det var de mindre selskabers dag på det danske aktiemarked tirsdag. Proteseselskabet Össur endte med at være den mest pressede aktie efter en nedjustering, mens Bang & Olufsen red stormen af i forbindelse med et regnskab for andet kvartal, der var uden de store overraskelser.

Målt på eliteindekset, C25, blev dagen positiv med et plus på 0,4 pct. til indeks 1255,01, hvor det mest var analytikernyt, der rykkede på aktierne.

– Det har generelt været lidt en sidelæns dag på aktiemarkederne, hvor der stadig er fokus på handelsaftalen mellem USA og Kina. Detaljerne i aftalen kendes stadig ikke – og det er lidt det, markederne venter på, siger Christian Thatje, der er senioraktiehandler i Sydbank.

Struerkoncernen B&O steg med 1,8 pct. til 35,60 kr., da regnskabstallene ikke umiddelbart gemte på de helt store nyheder, efter at selskabet i december offentliggjorde foreløbige regnskabstal for september, oktober og november, som andet kvartal dækker over.

B&O nedjusterede ved den lejlighed forventningerne til hele det skæve regnskabsår 2019/20, og det skyldtes blandt andet, at salget i november var væsentligt lavere end ventet.

Nu ser investorerne hen mod selskabets nye strategiplaner, der præsenteres til april.

– Man kan overordnet sige, at selve regnskabet ikke trækker de store overskrifter, siger Christian Thatje.

Össur endte tirsdag som den mest faldende aktie på fondsbørsen, efter at proteseselskabet nedjusterede forventningerne til 2019 på baggrund af foreløbige resultater for fjerde kvartal, der var præget af et svagt protesesalg.

– Det var en lidt overraskende nyhed fra Össur, der jo har været lidt af en darling på aktiemarkedet, siger Sydbanks senioraktiehandler.

Selskabet ser nu en organisk vækst på omkring 5 pct. mod tidligere omkring 6 pct. EBITDA-marginen før særlige poster ventes at lande på omkring 22 pct. mod tidligere omkring 23 pct.

Nedjusteringen kom, efter at Össur ellers opjusterede vækstforventningerne i regnskaberne for andet og tredje kvartal.

Aktien faldt med 11,4 pct. til 50 kr.

KURSMÅL RYKKEDE AKTIERNE
– På det danske aktiemarked har det mest været nyt fra analytikere, der har rykket ved aktierne. Vi ser, at positivt nyt til Pandora løftede aktien, mens det modsatte gjorde sig gældende for FLSmidth, påpeger Christian Thatje.

Aktien i smykkeselskabet Pandora steg mest i eliteindekset tirsdag med et plus på 3 pct. på aktiekursen, der sluttede i 351,30 kr. Selskabet fik løftet kursmålet til 380 kr. fra 330 kr. af finanshuset Kepler Chevreux, der fastholdt en købsanbefaling.

Siden årets start har aktien taget et hop på 21,2 pct.

Omvendt fik FLSmidth sænket anbefalingen til “hold” fra “køb” af ABG Sundal Collier, der fastholdt et kursmål på 275 kr.

FLSmidths aktie dykkede 4,1 pct. til 254,50 kr. og endte dermed i bunden af C25-indekset.

FORSIKRINGSAKTIER GIK HVER SIN VEJ

Og så fik både Tryg og Topdanmark begge løftet deres kursmål af Exane BNP Paribas, fremgik det af data fra Bloomberg News.

Trygs kursmål blev hævet til 180 kr. fra 163 kr., mens kursmålet for Topdanmark-aktien røg op på 334 kr. fra 311 kr.

Anbefalingerne af de to aktier pillede det franske finanshus til gengæld ikke ved. Anbefalingen af Tryg er fortsat “underperform”, mens anbefalingen af Topdanmark er “neutral”.

Tryg steg 1,4 pct. til 204,40 kr., og Topdanmark steg 0,5 pct. til 332,20 kr.

Danske Bank endte også pænt, efter at Handelsbanken løftede anbefalingen til “hold” fra “sælg”, og kursmålet samtidig blev hævet til 115 kr. fra 87 kr.

Tirsdag steg aktien med 0,6 pct. til 108 kr. efter et fald på 1,6 pct. mandag, hvor det kom frem, at banken har tilbudt 2000 ansatte en frivillig fratrædelse.

Også vindmølleproducenten Vestas fik løftet kursmålet til 563 kr. fra 516 kr. af amerikanske Morgan Stanley. Anbefalingen “ligevægt” blev gentaget.

Finanshuset Kepler havde ligeledes set på Vestas og gav kursmålet et nøk op til 645 kr. fra 615 kr., mens holdanbefalingen blev fastholdt.

Vestas-aktien faldt 0,4 pct. til 632,60 kr.

Novozymes måtte også bide i det sure æble tirsdag med et fald på 0,5 pct. til 318,40 kr., efter at selskabet fik sænket sin anbefaling til “neutral” fra “outperform” af Exane BNP Paribas. Finanshuset løftede kursmålet med 5 kr. til 355 kr.

Novo Nordisks kursmål fik ligeledes et nøk op til 440 kr. fra 416 kr. hos storbanken Nordea, der gentog anbefalingen “køb”.

Aktien i Novo Nordisk steg 0,4 pct. til 398,60 kr.

Uden for C25-indekset faldt Chemometec med 3,2 pct. til 215 kr. svarende til 8 kr. Der fragik udbytte på 13 kr. per aktie tirsdag.

/ritzau/FINANS
Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:[email protected], www.ritzaufinans.dk