Torsdagens obligationer: Rentefald på årets første handelsdag

Der var ikke store bevægelser på rentemarkederne på årets første handelsdag, selv om der var flere nyheder for investorerne at tage bestik af.

Torsdag faldt renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation med godt 4 basispoint til minus 0,21 pct.

Da 2019 startede, lå renten på papiret i plus 0,22 pct., men renten nåede negativt terræn i slutningen af marts, da recessionsfrygten fik centralbanker verden over til at lempe på pengepolitikken.

På den sidste handelsdag i 2019 prægede rentestigninger det danske obligationsmarked, hvor investorerne tilsyneladende tog lidt gevinst hjem efter et lukrativt obligationsår.

I Frankrig og Tyskland var rentebevægelserne af samme størrelsesorden torsdag, hvor renten satte stig knap 5 basispoint.

Mens de danske markeder var lukkede nytårsaftensdag, var der gang i handlen i USA, hvor den amerikanske T-bond sluttede med en rentestigning på 3 basispoint til 1,92 pct. Torsdag ved dansk lukketid er renten faldet til 1,86 pct.

INGEN OVERRASKELSER FRA USA

Torsdagens nøgletal var fra USA og ikke specielt overraskende.

222.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge.

Det var dermed flere nytilmeldte ledige end ventet. Ifølge medianen af estimater indsamlet af Bloomberg var der blandt økonomerne ventet 220.000 nye ledige. Ugen før meldte 224.000 sig ledige for første gang.

De amerikanske indkøbschefer havde i december et lidt mørkere syn på aktiviteten i den amerikanske økonomi, end tilfældet var i den foreløbige opgørelser.

Det viste en endelig opgørelse af PMI torsdag fra Markit.

Indekset landede i december på 52,4 mod 52,5 i den foreløbige opgørelse. Der var ifølge Bloomberg ventet en uændret værdi.

/ritzau/FINANS
Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: [email protected], www.ritzaufinans.dk