Fredagens obligationer: Trump kom i vejen for rentestigning

De danske statsrenter endte fredag uændrede. En rentestigning gik i sig selv ud på eftermiddagen, da USA’s præsident, Donald Trump, skabte lidt usikkerhed om en snarlig delaftale om handel mellem USA og Kina.

Trump oplyste til journalister ved Det Hvide Hus, at mens kineserne gerne ser en delvis tilbagerulning af de afgifter, der er blevet indført i forbindelse med handelskrigen mellem de to lande, ønsker han ikke en fuldstændig tilbagerulning.

Torsdag kunne talsmanden i det kinesiske handelsministerium, Gao Feng, på et pressemøde ellers fortælle, at forhandlerne fra Kina og USA var blevet enige om i faser at tilbagerulle told på hinandens varer.

Det gav kraftigt stigende aktier, og det betød også, at investorerne hev penge ud af obligationsmarkedet for at placere dem i aktier i stedet. Men trafikken blev indstillet med fredagens meldinger fra Trump.

Den tiårige danske rente lukkede i minus 0,24 pct. – uændret i forhold til torsdag, hvor renten steg 7 basispoint. Over ugen, der har været præget af håb om en handelsaftale, steg renten 12 basispoint.

Fra den makroøkonomiske front kom der fredag nyt om University of Michigans forbrugertillidsindikator, der steg til 95,7 i november fra 95,5 i oktober, og dermed var en smule bedre end ventet ifølge Bloomberg News.

/ritzau/FINANS
Jakob Dalskov +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: [email protected] , www.ritzaufinans.dk