Jeg håber at blive bedre til at være ude i regnvejr
FOR ABONNENTER

Jeg håber at blive bedre til at være ude i regnvejr

En af de nye Naturfamilier på Bornholm er Tenna Kaczmarek med børnene Daphne, 8 år, Phoebe, 6 år og Adrian, 3 år, der søndag var taget til Naturens Dag på Naturlegepladsen ved Segenvej – alle børnene iklædt terrængående regntøj.

Familien har tilmeldt sig som Naturfamilie for en uge siden, fortæller Tenna Kaczmarek. Hvorfor?

– Vi vil gerne prøve at komme lidt mere ud i naturen. Jeg kan ikke starte et bål, så jeg håber på måske kan lære at starte et bål og at lave lidt mad over bål. Vi er rigtig glade for at vandre sammen, mig og ungerne, så det er for at komme mere ud i naturen og måske lave noget andet end bare at være på legeplads.

– Da jeg var barn, var vi altid ude, men mine børn er født i København og det bærer de også lidt præg af. Selvom de er rigtig gode til at være ude, så håber jeg på at blive endnu bedre til at tage dem med ud og få oplevelser, for de elsker faktisk at være ude, siger Tenna.

Familien flyttede til Bornholm for to år siden og bor i Østerlars.

Hvordan bærer de præg af at være vokset op i København?

– Det er nok mere deres mor, der ikke er så god til at være ude i regnvejr, haha. Det er nok mere mig, der skal lære, at det ikke er så besværligt at have dem med ud.

Men hvorfor være med i et projekt. Kan man ikke bare gå ud i skoven og gå en tur selv?

– Det kan man godt, men jeg håber også, at børnene får venner udover dem, de har fra f.eks. skolen, ved at man i Naturfamilier møder de samme mennesker hele tiden og får knyttet endnu flere bånd, forklarer Tenna, der også mener, at det er en god idé for nye tilflyttere at komme med til arrangementerne i Naturfamilier Bornholm og se, at man hurtigt møder de samme mennesker hver gang og på den måde hurtigt kan bygge et netværk op på Bornholm.

Hvad er Naturfamilier?

– Ideen er, at man kan være arrangør på en idé, som så bliver spredt ud til alle dem, der har meldt sig til, som så også kan være med.

Hvordan fandt du frem til det?

– Det gjorde jeg via Facebook og tænkte, at det lød godt.

Hvad regner I med at få ud af at være med?

– At man nemmere får arrangeret noget ude i naturen. Man er tilbøjelig til at gøre det, man plejer at gøre. For eksempel tage på Værftet eller Naturbornholm, fremfor at komme ud og finde på noget nyt.

Hvad skal I så lave i dag?

– Jeg har lavet snobrødsdej for første gang i mit liv, så det skal vi jo bage. Og vi har skumfiduser og mariekiks med. Jeg ved ikke, hvor mange der kommer i dag, men jeg tror, vi laver en Naturfamilie Facebookgruppe Bornholm, som andre byer har gjort for deres område. På den måde er det nemt at kommunikere.

Sjovere at være flere

Anja Maria Bakke Paaske og hendes familie er ambassadørfamilie for Naturfamilier Bornholm.

– Jeg tilmeldte mig på Naturfamilie.dk, og de har så spurgt, om jeg havde lyst at være ambassadør og være medarrangør til sådan noget som det her, og det har jeg sagt ja tak til for at se, hvad det går ud på, fortæller Anja Maria Bakke Paaske, der bor i Nexø og har børn på 10 og 17 år.

– Vi kommer meget i naturen i forvejen, og så var det meget nærliggende at gøre det sammen med andre mennesker og bygge vores netværk ud på den måde.

Hvad håber du at få ud af at være med?

– At det bliver nemmere at komme ud. Vi kommer ud uanset hvad, men det er bare lidt sjovere at være sammen med nogle andre.