Arkivfoto

Minister: Syge kan blive isoleret på hoteller

Teststrategien for det kommende kvartal er på plads, og regeringen vil senere fremlægge en plan for teststrategien i efteråret, lyder det fra regeringen.

Den nye strategi skal blandt andet sikre, at der kommer bedre muligheder for selvisolation, og at der kommer en mere effektiv opsporing af smittekæder.

Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag på et pressemøde.

– Myndighederne vil allerede fra denne uge begynde at opspore, hvem de smittede har været i kontakt med. Så de kan blive isoleret hurtigt, så vi kan bryde smittekæderne.

– Når vi sætter ind med mere offensiv teststrategi og værnemidler, så kan de ældre og sårbare forhåbentlig også få mere af deres hverdag tilbage. Se familien og se børnebørnene, siger Mette Frederiksen.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) siger, at kommunerne vil stille feriecentre, hoteller eller lignende til rådighed som et frivilligt tilbud om selvisolation.

Dermed kan man blive isoleret uden for eget hjem, hvis man eksempelvis bor i en lille lejlighed, hvor der ikke er plads til at isolere sig selv.

En smittesporings-app, som er på vej, vil indgå i indsatsen for at opspore smittekæder.

 

FAKTA:
Regeringen vil styrke beredskabet grundet corona

Regeringen opretter en ny styrelse, der skal sikre forsyning af værnemidler og øge testkapaciteten. Det fremgår tirsdag af et pressemøde med statsminister Mette Frederiksen (S).

Ifølge statsministeren viser erfaringerne med udbredelsen af coronavirus, at der er behov for en konsistent og tværgående koordination af myndighedernes indsats.

Derfor etableres der en ny styrelse:

* Styrelsen bliver placeret under Justitsministeriet og skal være klar til august.

* Den skal sikre forsyning og tilstrækkelige lagre af værnemidler samt tilgængelighed af test og isolationsfaciliteter.

* Styrelsen skal skabe overblik over vitale lagre på tværs af den offentlige sektor.

* Den står for at koordinere samarbejde vedrørende test og værnemidler på tværs af myndigheder, herunder kommuner og regioner og med private aktører.

* Den nye styrelse skal udarbejde relevante informationsaktiviteter.

* Den koordinerer og deltager i internationalt samarbejde om forsyning af værnemidler, testning og andet.

* Regeringen kalder det en “massiv oprustning” af arbejdet med koordinering.

* Hidtil er en del af arbejdet blevet varetaget af National Operativ Stab under Rigspolitiets ledelse. Men fremover overgår arbejdet til den nye styrelse, der skal koordinere anskaffelsen og fordelingen af værnemidler samt understøtte test af potentielt smittede.

Kilde: Regeringen.