Tirsdagens obligationer: Renterne gik med op på rekorddag for aktier

De danske statsrenter fulgte tirsdag med aktierne op, efter at humøret generelt igen blev forbedret efter et par dage med mere mismod.

Udslaget var en igen mindsket frygt for coronavirusset, der ellers fredag og mandag kiggede frem og medførte faldende aktier og statsrenter.

Blandt aktierne var der tirsdag rekord til C25-indekset, og den positive stemning smittede også af blandt obligationerne, hvor renten på den toneangivende tiårige statsobligation herhjemme steg med 2 basispoint til minus 0,37 pct.

Dermed blev mandagens rentefald igen udvisket.

Nøgletal var der ingen større af i tirsdagens kalender, og i stedet kunne investorerne hente inspiration i taler fra en række topfolk fra både Den Europæiske Centralbank (ECB) og den amerikanske pendant, Federal Reserve.

Mest iøjnefaldende var talen fra Jerome Powell, der er chef for den amerikanske centralbank, og som gav en status for pengepolitikken i Kongressen i USA midt på eftermiddagen.

Han påpegede blandt andet, at coronavirusset er den største risikofaktor for den amerikanske og globale økonomi lige nu, og Federal Reserve holder derfor et vågent øje med udviklingen.

Udmeldingerne fik kortvarigt renterne til at falde, men siden vendte de tilbage til samme niveau som fra morgenstunden.

/ritzau/FINANS
Mikkel Brix Kvols +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: [email protected], www.ritzaufinans.dk