Fitnesscentrene er lukket ned pt. grundet restriktioner, og derfor har en del træningsinteresserede i stedet købt håndvægte og kettlebells til privat brug. Dog er det svært at finde håndvægte, som går lige så meget op i vægt, som dem man eksempelvis kan træne med hos Local Fitness. Arkivfoto: Jacob Jepsen

Sportsforretningerne har ikke meget tilbage på lager: Dette udstyr hitter under nedlukningen

I øjeblikket kan man hverken gå i fitnesscenteret eller tage i sportsklubben, da Danmark på ny er underlagt stramme restriktioner for at holde coronavirussen i ave. Noget tyder dog på, at der bliver dyrket noget motion og styrketræning alligevel. I hvert fald melder flere internetbutikker, som sælger sportsudstyr, at der er blevet solgt rigtig mange vægte under coronaperioden, og det er også tilfældet hos de bornholmske sportsbutikker, som pt. er tvangslukket, men som fortsat sælger varer via internettet.

HJEMMETRÆNING

I øjeblikket kan man hverken gå i fitnesscenteret eller tage i sportsklubben, da Danmark på ny er underlagt stramme restriktioner for at holde coronavirussen i ave. Noget tyder dog på, at der bliver dyrket noget motion og styrketræning alligevel. I hvert fald melder flere internetbutikker, som sælger sportsudstyr, at der er blevet solgt rigtig mange vægte under coronaperioden, og det er også tilfældet hos de bornholmske sportsbutikker, som pt. er tvangslukket, men som fortsat sælger varer via internettet.

Hos Intersport i Rønne har man sågar i et stykke tid haft udsolgt af træningsredskaber, fortæller ejer Sten Møller.

– Der er lidt håndvægte tilbage, men det er jo de små håndvægte på to eller tre kilo. Men alt af ti og 20 kilo vægte og træningselastikker og kettlebells er revet væk reelt set. Der er ikke noget tilbage at få. Og det var faktisk også sådan før jul, at der var udsolgt af det, siger han.

At det forholder sig sådan kommer lidt bag på ham.

– Jeg have egentlig ikke troet, at det ville blive sådan igen, fordi i første nedlukning i foråret solgte vi jo også rigtig meget træningsudstyr, og så tænkte jeg, at så måtte folk da have købt det, de skulle have. Men nej der er flere, som gerne vil hjemmetræne. Der er flere, der er kommet i gang, siger Sten Møller, som venter på at få nye varer leveret.

Der kan dog godt gå lidt tid, før lagerbeholdningen er fyldt op igen, da der er tale om en global efterspørgsel efter mere træningsudstyr.

– Vi havde faktisk tænkt, at vi skulle have gjort noget ud af det her med hjemmetræning efter nytår. Vi ville have gjort noget ud af kondicykler og crosstrænere og løbebånd og sådan noget, men vi kunne heller ikke få noget af det før hen på foråret, så det har været udsolgt længe.

Også stort salg af løbesko

Hos Sport24 i Nexø er der også tyndet godt ud i varebeholdningen, når det kommer til træningsredskaber, fortæller indehaver Søren Lund.

– Under det første coronaudbrud i foråret var der mange, der købte træningsudstyr til hjemmetræning, så alle vores lagre blev ryddet for de varer. Og da der blev varslet nye restriktioner op til jul, har der været en del salg igen samtidig med, at vi ikke har fået de mængder hjem, som vi skulle have haft.

– Så hovedparten af træningsudstyret er væk nu. Der er elastikker, yogabolde og sjippetov tilbage, men håndvægte og kettlebells er væk bortset fra en lille tre kilo håndvægt, siger han.

Allerede tilbage i forsommeren sendte Søren Lund nye ordrer af sted på træningsudstyr, og han forventer, at varerne kommer i slutningen af januar eller starten af februar, så forhåbentlig bliver der snart igen mulighed for at købe op til 20 kilo tunge håndvægte og andre ting i butikken i Nexø eller via butikkens hjemmeside, såfremt butikken til den tid stadig er tvangslukket.

– Der er mange andre, der har gjort det samme og sendt ordrer af sted tidligt, så derfor tager det lidt tid, før varerne kommer. Men jeg formoder, at de kommer planmæssigt, så det hele kører igen. Det satser vi da kraftigt på, siger han.

Udover vægte har butikken også solgt en hel del sko under coronaperioden, og det har også til tider været svært at få fat i alle farver og størrelser på bestemte kollektioner, men det problem er nu løst, fortæller Søren Lund.

– Løbesko og vandresko har jo også været en kæmpe del af alt det her corona. I første bølge rev vi alt væk, og så har der jo været et ordentligt tomrum i lagerbeholdningen. Men heldigvis fik vi fyldt op i december med vandresko fra Columbia, fortæller han.

Sportmaster er godt fyldt op

Der er dog lidt håb, hvis man desperat prøver at finde et sted på øen, hvor man kan købe lidt tungere håndvægte med det samme. I Sportmaster i Rønne har man stadig en del tilbage på lageret, så man kan med fordel klikke ind på butikkens hjemmeside.

– Der er godt fyldt op. Vi har ikke alle vægtklasser, men vi plejer at have håndvægte op til ni kilo, siger butikschef Maria Andersen.

– Men hvis man skal have tungere vægte, er det ikke os, man skal købe dem hos, siger hun og oplyser, at man kan dog også købe kettlebells, som vejer mere end ni kilo.