Der er brug for flere frivillige hænder for at kunne afvikle børnestævner i 2021. Arkivfoto: Berit Hvassum

Savner du livet i hallen? DGI søger frivillige

HÅNDBOLD

Som i alle eventyr sker magien sjældent, uden at nogen gør noget – løser nogle særlige opgaver, følger en særlig sti, laver en kompliceret opskrift eller på anden måde gør en ekstra indsats. Det gælder også lidt for håndbold. Her ønsker man også en håndfuld folk, som kan lide eventyr, og som vil være med til at skabe den magi, der skal til, så eventyrene ude i klubberne ender lykkeligt.

I øjeblikket har DGI Bornholms håndboldudvalg helt konkret udkig efter en tovholder eller to, som har lyst til at deltage i tre af idrætorganisationens børnestævner til næste år. Opgaverne består i at stå for lidt opvarmning og præsentere det i forvejen udfærdigede kampprogram.

– Det er bestemt ikke svært, men det kræver jo alligevel, at man gider at give lidt af sig selv, siger formanden for udvalget, Stig Wridt.

Skal have legende tilgang til fællesskabet

Hvis man føler et engagement for håndboldsporten, så er man lige den rette person, mener håndboldudvalget.

– Vi leder med lys og lygte efter en eller flere personer, der synes, det er fedt at se glade børn, der spiller håndbold, og som har lyst til at gøre en lille forskel et par gange om året til vores børnestævner. Det må meget gerne være en tidligere spiller eller en bedsteforælder, der savner livet i hallen, eller det kunne være en far eller mor, som alligevel er i hallen. Bare det er personer, som har en legende tilgang til fællesskabet, siger Stig Wridt, der oplyser, at hvis man godt kunne se sig selv i den rolle – enten alene eller sammen med sin nabo, kammerat eller noget helt tredje – så kan man kontakte DGI Bornholms håndboldudvalg.

Kontaktinfo findes på DGI Bornholms hjemmeside.

Stævner sat på pause

Det bliver dog først i 2021, når coronarestriktionerne igen bliver lempet, at der er brug for hjælp. Indtil da er børnestævnerne aflyst.

– Vi ved godt i håndboldudvalget at mange har spurgt til kommende børnestævner i DGI-regi. Og vi har i udvalget vendt og drejet de muligheder, vi mente, der var – og vi er kommet frem til, at vi må aflyse alle stævner for resten af 2020. Dette er gjort ud fra et forsigtighedsprincip. Vi håber på klubbernes forståelse, selvom vi alle vildt gerne vil ud at lege og spille håndbold i hallerne rundt på hele øen. Vi håber på at vi i det nye år, kan lave nogle sjove og hyggelige stævner, fortæller Stig Wridt.