Det har været en udfordrende tid for Mathias Christiansen på det seneste, for han har døjet med en fodskade, og nu frygter han at blive smittet med corona. Arkivfoto: Ole Mik

Landsholdskollegaer er blevet smittet: ‘Corona er kommet tættere på end nogensinde før’

I ugens løb er to af landsholdets spillere blevet testet positive for covid-19. Mathias Christiansen har dog ikke været i nærkontakt med nogen af dem til landsholdstræningerne i Brøndby, og derfor må han og makkeren Alexandra Bøje godt træne videre. Allingeboen lægger dog ikke skjul på, at nervøsiteten er begyndt at stige for selv at blive ramt af sygdommen.

BADMINTON

I ugens løb er to af landsholdets spillere blevet testet positive for covid-19. Mathias Christiansen har dog ikke været i nærkontakt med nogen af dem til landsholdstræningerne i Brøndby, og derfor må han og makkeren Alexandra Bøje godt træne videre. Allingeboen lægger dog ikke skjul på, at nervøsiteten er begyndt at stige for selv at blive ramt af sygdommen.

– Jeg synes, corona er kommet meget tættere på end nogensinde før for mit eget vedkommende, siger han til Bornholms Tidende.

Smitte kan forhindre Thailand-deltagelse

Mens Bøje og Christiansen kan træne videre, så er der flere andre i landsholdstruppen, som nu er i isolation, fordi de har været tættere på de smittede, og fredag skal de derfor testes igen.

– Vi træner i lidt mindre grupper, og i øjeblikket må vi ikke benytte omklædningsrum eller spise i elitecenteret i Brøndby, så der bliver taget nogle ekstra foranstaltninger for, at vi ikke får smitten alt for meget ind på træningen.

Til januar skal mixeddoubleparret Christiansen og Bøje deltage i to turneringer i Thailand, hvor der både er mange ranglistepoint og præmiepenge på spil, og derfor er det meget vigtigt, at de ikke bliver ramt af covid-19.

– For hvis vi bliver smittet før afrejse, så kommer vi ikke af sted, siger han og forklarer, at når de rejser af sted til Bangkok den 2. januar, så skal de kunne fremvise en negativ test, og når de ankommer, bliver de testet igen, og de vil også blive testet løbende under turneringerne. De skal desuden være i en uges isolation i Bangkok, inden turneringerne går i gang.

Har haft fodskade

Udover at kæmpe med mulig coronasmitte har Christiansen også døjet med en skade den seneste måneds tid, som opstod i en finale i Tyskland i november, som Christiansen og Bøje vandt. Først for nylig har han kunne træne igen, så optakten til januarturneringerne har ikke været optimal.

– Jeg har forstrukket mine ledbånd ret voldsomt og slog jo også en lillebitte smule af knoglen af, så jeg har måtte holde pause. Så spillemæssigt er det lidt svært at vide, hvor vi står, men jeg er kommet i gang med at træne igen, så nu har vi tre uger inden, vi tager af sted, så det er forhåbentlig nok til, at det nok skal gå, siger han.

Hvis Bøje og Christiansen klarer det rigtig godt i de to turneringer i Thailand, som begge er Super 1000-turneringer, så kan de kvalificere sig til World Tour-finalerne, hvor de otte bedste par på verdensranglisten får lov at deltage. Tourfinalen bliver også spillet i Thailand i forlængelse af de to andre turneringer.

OL-drømmen lever

I februar forventes det desuden, at OL-kvalifikationsturneringerne går i gang, og her håber Christiansen også, at parret kan gøre det godt, så drømmen om OL-deltagelse i Tokyo kan gå i opfyldelse.

– Der er bestemt stadig mulighed for at få point nok til at komme med til OL, men så skal tingene også flaske sig for os. Vi skal lave nogle gode resultater, og det sluttede vi jo også godt af med i Tyskland, så hvis vi kan fortsætte det gode spil, så er der helt sikkert muligheder. Men tingene skal gå op i en højrere enhed, siger han.