Bambusa-strømperne har været et hit på nordlandet. Privatfoto

Forvent bløde pakker til jul: ASG har tjent stort beløb på strømpesalg

SALG

I denne tid plejer foreninger at få lidt ekstra indtægter på eksempelvis salg af julelotteri eller juletræer, men i år har Allinge-Sandvig Gymnastikforening forsøgt sig med noget nyt. ASG har nemlig de seneste to ugers tid solgt strømper fra det norske firma Bambusa, og salget er gået forrygende, fortæller formand Jørn Lund, som afslører, at klubben får halvdelen af pengene fra salget.

– Vi siger tusind tak til dem, der støttede ASG ved at købe og sælge bambusa-strømper. Det gav ASG en fortjeneste på knap 30.000 kroner, så det er vi meget godt tilfredse med, siger han.

Restaurant Margeritten i Allinge har stået for cirka halvdelen af strømpesalget, mens resten af strømperne er blevet solgt til medlemmer af foreningen, som så enten har købt dem til sig selv eller har tænkt sig at give dem væk enten som advents-, mandel- eller julegave. Og strømperne må være gode, for der er mange gengangere blandt køberne.

– Der er flere, der har ringet og spurgt, om vi havde flere. Jeg har også selv købt nogle poser strømper, og jeg vidste ikke en pind om dem før, men nu synes jeg også, at bambus er et fremragende materiale at lave strømper af, siger han med henvisning til, at bambusa-strømperne er lavet af pandabjørnenes favoritmad.

Medlemmerne har også haft mulighed for at tage strømperne med på deres arbejdsplads og så tilbyde kollegaer at købe et par. Medlemmerne har dog ikke måtte ringe dørklokker for ikke at risikere smittespredning. Derfor tror formanden da også, at salget kunne have været endnu større, hvis ikke vi befandt os midt i en pandemi.

– Det har været en lidt dårlig periode at sælge i, for der har ikke været nogen store forsamlinger, hvor man kunne tage fat i folk og spørge, om de kunne tænke sig at købe en pose med strømper, siger han.

Normalt plejer klubben at sende sine ungdomsmedlemmer af sted på en tur til Sjælland om foråret, og det er tanken, at når corona er overstået, så skal pengene fra salget skal gå til det.

Hvis man ikke har nået at få købt et par bambusa-strømper, så kan man i øvrigt stadig nå at gøre det hos ASG. Der er dog kun nogle enkelte tilbage, fortæller formanden, som endnu ikke har besluttet, hvorvidt klubben vil gentage strømpesalget til næste jul, hvis det igen bliver en mulighed.

 

Bambusa

Er et norsk firma, der laver tøj af bambus. Er desuden ny navnesponsor for kvindeligaen i håndbold, som nu bærer navnet Bambusa Kvindeligaen.