Det har været begrænset, hvor mange events Viking Atletik har kunne gennemføre i år grundet coronarestriktioner. Derfor har foreningen nu fået støttekroner fra staten, hvilket eventmanager Claus Clausen er godt tilfreds med. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Forening får stort støttebeløb fra hjælpepulje: Pengene er tiltrængt

ØKONOMI

300.000 kroner.

Så mange penge ruller snart ind på kontoen hos Viking Atletik fra den fællespulje, som Kulturministeriet har lavet til tabsramte foreninger, og som administreres af DIF og DGI, oplyser klubben på sin hjemmeside.

– Tak for støtten. Skønt, at der er opbakning til vores idrætsforening i et hårdt år, fortæller eventmanager Claus Clausen.

Kompensation for aflyste events

Pengene skal dække de manglende indtægter, som foreninger har oplevet i år grundet coronarestriktionerne, som har medført, at det for eksempel ikke har været mulig at gennemføre løb, loppemarkeder og koncerter.

For Viking Atletiks vedkommende har aflyste og reducerede events givet 1,2 millioner kroner mindre i overskud i 2020 end forventet ved årets start, hvilket er 40 procent af klubbens indtægtsgrundlag. Normalt er Etape Bornholm klubbens største indtægtskilde, men eventet gav i år et underskud. Ligeledes har klubben haft mindre indtægt på kontingenter, da medlemstallet er faldet med 123 efter ellers 15 år med konstant stigning på cirka 10 procent i medlemsskaren hvert år.

Med i regnestykket skal dog også, at udgifterne har været mindre i år, fordi der har været mindre aktivitet i form af færre rejser, mindre forbrug til opvarmning (bad), færre udgifter til leje af svømmehal og aflyst medlemsfest med mere.

Holder skindet på næsen

Med støttekronerne fra fællespuljen bliver det endelige regnskab for året ikke lige så katastrofalt, som man måske kunne have frygtet, fortæller Claus Clausen.

– Med den hjælp vi har fået i år, kommer vi ud af 2020 med skindet på næsen. Derfor kan vi holde kontingentet på samme niveau. Så det ser lyst ud nu, fortæller han.

Viking Atletik håber nu, at 2021 igen kan blive året, hvor arrangementer kan afvikles som normalt.

– Nu må vi se, hvad der sker i 2021. Vi håber, det hele snart kommer i gang igen – både for folkesundhedens skyld og for vores aktivitets skyld.