En vinderhest blev testet positiv for for store mængder af koffein i et af efterårets løb på Bornholms Brand Park. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Mesterskab får ny vinder efter positiv dopingprøve

TRAVSPORT

Dansk Travsports Centralforbund har korrigeret resultatet for 3-årsmesterskabet på Bornholm, da vinderen Foxie Hill har fået frataget sejren efter at have testet positiv for koffein. Ny 3-årsmester er i stedet Ytowns Carmen. Det skriver Dansk Hestevæddeløb på sin hjemmeside.

Bornholms Tidende har tidligere berettet, at årsagen til den positive dopingprøve skyldes, at foder fra en tysk producent har været forurenet med rester af koffein. Flere andre danske trav- og galopheste er i årets løb også blevet testet positive på den baggrund, og det seneste tilfælde er således den bornholmske Foxie Hill, der i efteråret efter sejren i 3-årsmesterskabet på Bornholms Brand Park afgav en positiv prøve indeholdende ikke tilladte mængder af koffein.

Selvom den positive prøve ikke skyldes snyd fra kuskens eller hesteejernes side, så blev hesten alligevel diskvalificeret fra præmierækken i løbet, som retteligt bærer navnet ”Svaneke Bryghus 3-års Mesterskab 2020”.

I stedet går sejren til Ytowns Carmen, som trænes af Kenn Strøby, og som blev kørt til sejr af kusken Henrik Ipsen.