Der bliver stille i mange omklædningsrum de kommende par uger. Regionskommunen har lukket alle omklædningsrum og bad i de kommunale haller, og flere fodboldklubber følger nu trop og aflyser træningen. Arkivfoto: Allan Rieck

Ingen træninger: Fodboldklubber lytter til borgmesteren

Bornholms Regionskommune opfordrede tirsdag aften idrætsforeningerne til at neddrosle aktiviteten i den kommende tid. Der var blot tale om en anbefaling, men et par af de store klubber har lyttet til appellen.

Nexø Boldklub meddeler på foreningens Facebook-side, at bestyrelsen følger opfordringen fra kommunen og aflyser træning og øvrig aktivitet i foreløbig 14 dage. Dette gælder fra i dag og til og med 2. december.

– Vi håber på jeres forståelse og ser frem til igen at kunne tilbyde fodbold. Hold afstand, god hygiejne og pas god på jer selv og hinanden – den fælles indsats hjælper, skriver Nexø Boldklub.

Også i Rønne har en af byens fodboldklubber været hurtige til at træffe en beslutning. RIK’s fodboldbestyrelse aflyser træningen resten af november.

– Aflysningen gælder for alle hold, både indendørs og udendørs, skriver RIK på Facebook og understreger, at fodboldklubben gerne vil “udvise god samfundssind for at passe på hinanden og bekæmpe denne smitte”.

Regionskommunen har opfordret alle foreninger “til at begrænse interaktionen mest muligt, herunder at overveje for eksempel at sætte aktiviteter på pause i et par uger”, efter at antallet af smittede med covid-19 blandt unge og børnefamilier har været stigende i de seneste 14 dage.

– Først og fremmest er det en kæmpe appel til bornholmere om, at vi skal hanke op i os selv, sagde borgmester Winni Grosbøll (S) tidligere på dagen til Bornholms Tidende om baggrunden for kommunens seneste skridt mod virussen.