I finalen vandt Jannik Kofoed-Nørgaard med cifrene 6-2, 6-0 over Morten Lesak-Hansen (Jannik ses stå til venstre for Morten på fotoet). I svanekeboens øvrige kampe blev det til sejre over Adam Arafa og Frederik Freiesleben med cifrene 6-0, 6-1 og 7-5, 6-1. Privatfoto

Bornholmsmester vinder turnering i Køge

TENNIS

Det blev til bornholmsk sejr, da Tennis Øst HEAD Cup Køge blev afviklet i weekenden. Useedede Jannik Kofoed-Nørgaard fra Svaneke Tennisklub vandt nemlig søndagens finale over Morten Lesak-Hansen fra Greve Tennisklub, der lå placeret som nummer 246 på den danske tennisrangliste.

Svanekeboen vandt finalen med de overbevisende cifre 6-2, 6-0, og dermed fik han fulgt godt op på sin triumf ved bornholmsmesterskaberne i tennis, hvor han vandt A-rækken i herresingle tilbage i september.

– Jeg spillede rigtig godt, så jeg er meget tilfreds, siger Jannik Kofoed-Nørgaard ovenpå triumfen.

Turneringen var en test

Den 35-årige spiller gik ellers ind i turneringen uden de store ambitioner, for indtil BM i september havde han ikke spillet nogen turneringer i 20 år. Som ung var han ellers et lovende talent og var også med på ungdomslandsholdet, men en skulderskade kom i vejen for tennisdrømmene. Siden blev han bornholmsk gift og flyttede til Svaneke, hvor han igen er begyndt at spille tennis – og nu er han så også begyndt at konkurrere igen.

– Jeg har ikke spillet turneringer i 20 år, så turneringen var egentlig tænkt lidt som en lille prøve, så jeg kunne finde ud af, hvor jeg ligger henne sådan rent styrkemæssigt. Og der tænkte jeg, at det ville være det rigtige at starte med sådan en kategori 3-turnering i Køge, siger han med henvisning til, at kategori 3-turneringer er nogle af de lavest rangerede turneringer i dansk tennis.

Med til at holde liv i tennisglæden

Tennisspilleren lægger ikke skjul på, at det var sejren til BM, som nu gav ham mod på at prøve kræfter med en tennisturnering på den anden side af vandet.

– Det var det. Det er klart, at det er ikke noget, jeg regner med at gøre så meget ud af, men en turnering i ny og næ giver stor motivation, når man går rundt og skal holde sig lidt i form. Så har man lidt at se frem til, og det kan være med til at holde lidt liv i tennisglæden.

– Det er også fedt at være med i sådan en turnering. At være lidt tilbage igen. Det er helt sikkert, at jeg kommer til at gøre det igen, men ikke på sådan rigtig konkurrenceplan, siger han.

Vil gerne spille hurtigt

Turneringen i Køge blev spillet på Køge Tennisklubs to indendørsbaner, som har et såkaldt hardcoreunderlag. Det er noget anderledes end grusunderlaget, som er på Svaneke Tennisklubs udendørsbaner, men det hårde underlag passede egentlig Jannik Kofoed-Nørgaard ganske fint.

– Underlaget minder utrolig meget om det, vi spiller på i Nexøhallen. Det er lidt hurtigere end grus, og det passer umiddelbart bedre til min spillestil, som er lidt mere kompromisløs, hvor jeg gerne vil have boldene afgjort hurtigt.

– Jeg er også en høj mand, så jeg har lidt en fordel på min serv også. Der er det godt at spille på et hurtigt underlag, siger Jannik Kofoed-Nørgaard, der rager hele 193 centimeter op i luften.

 

 

Har nu en ranglisteplacering

Der var i alt 16 deltagere i turneringen, og Jannik Kofoed-Nørgaard endte med at vinde tre kampe, mens semifinalen blev en såkaldt “walk-over”, da modstanderen meldte afbud med en skade. De tre sejre udløser 40 point til den danske tennisrangliste, hvilket betyder, at svanekeboen nu er placeret som nummer 359. Udover ranglistepoint vandt Jannik Kofoed-Nørgaard også et gavekort på 500 kroner.