Martin Byder ser frem til endelig at få sine spillere i kamp igen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Håndboldpiger skal i aktion igen efter lang kamppause

Grundet coronasituationen har håndboldforbundet valgt, at der skal være færre hold i hver pulje, og derfor vil der også blive spillet færre kampe end normalt. Dette har Team Bornholms ungdomshold for U17-piger allerede mærket noget til, for siden holdet spillede sine to første kampe i sæsonen den 17. og 18. oktober på hjemmebane mod Rudersdal, har de unge håndboldspillere ikke spillet en eneste kamp.

Først nu her på søndag skal holdet i aktion igen, når bornholmerne tager til Hellerup for at spille mod HIK/KFUM's andethold, og dermed vil holdet have haft en kamppause på knap en måned. Det er ikke noget, der har huet spillerne, fortæller holdets træner Martin Byder.

HÅNDBOLD

Grundet coronasituationen har håndboldforbundet valgt, at der skal være færre hold i hver pulje, og derfor vil der også blive spillet færre kampe end normalt. Dette har Team Bornholms ungdomshold for U17-piger allerede mærket noget til, for siden holdet spillede sine to første kampe i sæsonen den 17. og 18. oktober på hjemmebane mod Rudersdal, har de unge håndboldspillere ikke spillet en eneste kamp.

Først nu her på søndag skal holdet i aktion igen, når bornholmerne tager til Hellerup for at spille mod HIK/KFUM’s andethold, og dermed vil holdet have haft en kamppause på knap en måned. Det er ikke noget, der har huet spillerne, fortæller holdets træner Martin Byder.

– Vi plejer at være seks hold i puljen, hvor vi nu er fire hold, og det giver meget god mening – situationen taget i betragtning. Men der er ingen tvivl om, at vi er sultne for at komme af sted på søndag, siger han.

– Håndboldmæssigt er det frustrerende, fordi både pigerne og vi som trænere vil jo rigtig gerne spille nogle kampe, så det vi løber og øver til træning kan bære frugt. Derfor kan det faktisk godt være lidt svært at holde motivationen oppe for pigerne, når der går så lang tid mellem kampene, siger han.

Bueskydning til træning

I et forsøg på at løse problemet har trænerne arrangeret nogle alternative træninger den seneste måneds tid.

– Vi har prøvet på ikke at lave det samme til træning, og vi har også prøvet at lave noget andet end håndbold. Vi har eksempelvis lavet noget bueskydningskonkurrence på et tidspunkt bare for at lave noget helt andet, siger han og fortæller, at der også er en anden grund til, at holdet har taget disse tiltag.

– Den ting, der går igennem i alt det, jeg laver, er, at jeg dyrker fællesskabet helt vildt, og de har et fantastisk sammenhold på holdet, siger han.

Der er i øjeblikket 12 spillere på holdet, og selvom truppen godt kunne være større, så er det en stor del, at der er en god stamme af spillere, fortæller han.

– Nogle er kommet hjem fra efterskole, og så er der en enkelt, der er taget af sted. Men de fleste har jeg trænet i fem-seks år, så det er nogle, jeg kender godt, og som kender hinanden rigtig godt, siger han.

Spillerne er lærenemme

Holdet tabte sin første kamp i sæsonen med 26-21, men i revanchekampen dagen efter mod Rudersdal vandt bornholmerne med 20-15.

Træneren mener, at spillerne her var dygtige til at lære af deres fejl.

– Den første kamp, hvor vi taber med fem mål, bliver vi mødt med et enormt offensivt forsvar, og det havde vores spillere det meget svært med. Og de blev låst lidt af det faktisk, siger han.

– Men så mødte vi det samme hold dagen efter, og der havde vi haft en masse snakke, og så løser vi det faktisk, og så vinder vi med fem mål, siger han.

Modstanderen er favoritter

I søndagens kamp møder bornholmerne topholdet HIK/KFUM, der har vundet sine første to kampe i sæsonen. Martin Byder ved ikke rigtig, hvad han skal forvente af den kamp.

– Vi aner jo ikke rigtig, hvordan de andre hold ligger, eftersom vi kun har mødt et af de tre andre hold i rækken. Så det bliver spændende, siger han.

Umiddelbart mener han, at hjemmeholdet må være favoritter, da holdet har bedre forudsætninger for at lave gode træninger.

– Den store forskel på at træne i Storkøbenhavn eller på Sjælland og så på Bornholm er, at de træningsmiljøer er bare temmelig anderledes. Derover har du 30 spillere at vælge mellem, så du kan træne kamprelaterede situationer på en helt anden måde, end vi kan. Vi har få spillere, så det er begrænset, hvad vi kan træne, siger han.

– Så jeg er nysgerrig på at møde holdet, men vi går altid ind på banen for at vinde, og vores grundforce er, at vi har et fantastisk godt forsvar og en god målmand.