Emil Schandorff Iwersen sejrer ved et A-løb i sommers. Pressefoto

Cykelholdet henter ung landsholdsrytter

CYKLING

18-årige Emil Schandorff Iwersen skal køre for BHS-PL Beton Bornholm i 2021-sæsonen. Det unge talent blev i år nummer tre til junior DM i landevejscykling, og derudover er han netop også blevet udtaget til landsholdets 13 mand store bruttotrup.

– Jeg glæder mig til at starte sæsonen på holdet og lære en masse ting af de erfarne ryttere, og så håber jeg på at jeg kan bidrage til en masse gode resultater til holdet. Som ny førsteårsseniorrytter er det svært at sige, hvad man skal forvente, derfor fokuserer jeg meget på bare at blive en bedre cykelrytter og bygge på den gode udvikling, jeg har haft i min juniortid, fortæller Emil Schandorff Iwersen i en pressemeddelelse.

Sportsdirektør Jesper Kofod Andreasen fortæller, at den unge rytter var med på holdets træninglejr i Calpe i foråret, og siden har parterne haft en dialog om at slå pjalterne samen.

– Emil er et kæmpe talent, det ved alle. Men hvor det før har handlet en del om resultater, så handler det nu om, at Emil skal udvikle sig som cykelrytter og blive en del af et seriøst hold og lære en masse ting på seniorniveau, så kommer resultaterne også med det talent, som han har. Vi glæder os til at arbejde med Emil Schandorff til den kommende sæson og tror på, han vil udvikle sig flot hos os, siger Jesper Kofod Andreasen.

Med tilføjelsen af Emil Schandorff Iwersen har BHS-PL Beton Bornholm offentliggjort seks ryttere til den kommende sæson. Udover Emil Schandorff Iwersen har holdet også hentet Stian Rosenlund Richter og Adam Holm Jørgensen, og så er der blevet forlænget med Martin Toft Madsen, Emil Toudal og Mads Rahbek. Holdet forventer at præsentere 13 navne i alt. jg