Sidst der var Beof-børnestævne var det udendørs. Men spillerne må vente lidt endnu med at komme i gang med indendørsstævnerne, da der er frygt for coronaudbrud efter to elever er testet positive for covid-19 på Davidskolen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Coronaudbrud på skole fører til aflysning af fodboldstævner

I weekenden skulle der have været afviklet både indendørs børnestævne og futsalkampe på Bornholm, men de er nu blevet aflyst, da arrangøren DBU Bornholm er bange for, at der kan opstå et smitteudbrud med covid-19.

FODBOLD

I weekenden skulle der have været afviklet både indendørs børnestævne og futsalkampe på Bornholm, men de er nu blevet aflyst, da arrangøren DBU Bornholm er bange for, at der kan opstå et smitteudbrud med covid-19.

U6 til U8 skulle have deltaget i Beofs børnestævne i Aakirkebyhallerne, mens U10 til U17 skulle have spillet første runde af vinterens futsalturnering i henholdsvis Rønne, Nexø, Hasle og Østermarie, men det bliver der altså ikke noget af i denne omgang.

Frygten for, at der kunne opstå et coronaudbrud til fodboldstævnerne, skyldes, at der i denne uge er to elever på den kristne friskole Davidskolen i Aakirkeby, som er blevet testet positive for covid-19, hvilket har fået skolens ledelse til at lukke skolen resten af ugen.

– Derfor har DBU Bornholms administration efter nøje overvejelser valgt at aflyse stævnerne. Som organisation er vi forpligtiget til at minimere smittespredning her på øen, og med de tendenser, vi har set siden i går her på øen, ser vi os nødsaget til dette tiltag. Der er bekræftede smitte i de aldersgrupper, som skulle have deltaget i stævnerne, samt flere under mistanke. Det er naturligvis beklageligt, men vi finder det nødvendigt, fortæller DBU Bornholms administrationschef Morten Blem til Bornholms Tidende.

Frygter smitteudbrud til stævne

Helt specifikt henviser Morten Blem til smitteudbruddet på Davidskolen.

– Når der er et smitteudbrud i en privatskole, der har børn fra hele øen, så frygter vi jo, at der kan være en øget risiko for, at nogen bringer noget smitte ind til stævnet eller til futsalkampene, hvor der jo også deltager børn fra hele øen. Og vi skal i hvert fald ikke gå foran med at smitte med noget. Det er virkelig vigtigt for os at undgå det, så derfor har vi valgt at aflyse det hele, siger Morten Blem.

– Det er måske at skyde gråspurve med kanoner, fordi der er jo kun to elever, som er blevet smittet, men vi har ikke lyst til at medvirke til at skulle sprede noget coronasmitte. Så set i det lys springer vi det over, for vi tør simpelthen ikke. Vi er jo kun dumme, når det går galt, siger han.

Håber julestævne kan afvikles

Dermed er det det andet indendørs beof børnestævne i træk, som bliver aflyst. Den 31. oktober skulle der have været afviklet halloween-stævne i Aakirkebyhallerne, men da der kort inden stævnet var blevet udmeldt nye skærpede coronarestriktioner, valgte DBU Bornholm at aflyse stævnet.

Nu har lokalunionen dog fået overblik over de nye regler, og weekendens stævne kunne derfor godt have været afviklet, hvis ikke det var fordi, der nu er opstået et coronaudbrud på Davidskolen.

– I forhold til restriktionerne kunne stævnet godt have ladet sig gøre. Vi havde ikke haft nogen problemer med at stille op, hvis der ikke havde været noget smitteudbrud på Davidskolen. Det er kun, fordi vi går med livrem og seler. Men vi synes også, at vi skal vise et ansvar for at være på den sikre side, og det er derfor, vi har taget den her beslutning, siger Morten Blem, som nu håber på, at der ikke kommer nye coronatilfælde blandt børn og unge på Bornholm, så futsalturneringen kan komme i gang, og så det næste Beof-børnestævne den 29. november – som i øvrigt har julen som tema – kan afvikles.

– Hvis vi mener, at det kan afvikles forsvarligt, vil vi gøre det, siger han.