Nogle af Danmarks bedste badmintonspillere, herunder allingeboen Mathias Christiansen (som ses på fotoet), lægger vejen forbi Bornholm op til jul for at deltage i et opvisningsstævne i Rønne Idræts Hal. Arkivfoto: Ole Mik

Badmintonstjerner kommer til Bornholm

Lørdag den 19. december afvikler DGI Badminton Bornholm et opvisningsstævne i Rønne Idrætshal, hvor der bliver mulighed for at se nogle af Danmarks og verdens bedste badmintonspillere i aktion.

BADMINTON

Lørdag den 19. december afvikler DGI Badminton Bornholm et opvisningsstævne i Rønne Idrætshal, hvor der bliver mulighed for at se nogle af Danmarks og verdens bedste badmintonspillere i aktion.

Arrangementet har været under udarbejdelse i et stykke tid, men nu er DGI Badminton Bornholm klar til at melde datoen ud, for organisationen har netop fået tilsagn på 20.000 kroner i støtte fra folkeoplysningsudvalget i Bornholms Regionskommune, og dermed kan stævnet afvikles, da økonomien nu er på plads.

– Nu er vi nået i mål med det økonomiske, så nu kan vi gå i gang med det logistiske, der er i forbindelse med at lave arrangementet, ligesom vi også skal have bekræftet de foraftaler, vi har lavet med de spillere, der skal være med til opvisningskampene, siger formanden for DGI Badminton Bornholm, Lars Christiansen, som derfor ikke kan fortælle alle navnene på spillerne endnu.

Han vil dog godt afsløre, at stævnet får deltagelse af de to professionelle bornholmske badmintonspillere Mathias Christiansen og Rasmus Messerschmidt.

Opvisningskampene skal motivere nye spillere

Hensigten med opvisningsstævnet er at lave et spændende og sjovt event for Bornholms badmintonspillere, som lig med mange andre sportsudøvere har haft en svær tid under coronapandemien.

– I DGI Badminton Bornholm vurderer vi, at netop dette opvisningsevent kan være med til at motivere badmintonspillere på Bornholm og eventuelt nye badmintonspillere i en tid, hvor idrætten er påvirket af covid-19, fortæller Lars Christiansen.

Han oplyser desuden, at DGI Badminton Bornholm også har fået 10.000 kroner i støtte af Bornholms Brand, som skal gå til at afvikle opvisningskampene, og derudover har også en del af DGI Badminton Bornholms egne sponsorer valgt at støtte op om arrangementet.