35-årige Martin Toft Madsen fortsætter en sæson mere for det semiprofessionelle bornholmske cykelhold BHS-PL Beton Bornholm. Arkivfoto: Jesper Westley

Cykelholdet forlænger med en af Danmarks bedste enkeltstartsryttere

CYKLING

BHS-PL Beton Bornholm meddeler i dag i en pressemeddelelse, at holdet har forlænget kontrakten med profilen Martin Toft Madsen. Martin Toft, som er tidligere tredobbelt danmarksmester i enkelstart, skal dermed ud og køre sin 10. sæson i træk i 2021 for det bornholmske mandskab.

2021-sæsonen sluttede ganske godt af for 35-årige Martin Toft Madsen. Det blev til en sølvmedalje ved DM i enkelstart, hvor han kun blev slået af en af de bedste i verden, nemlig Kasper Asgren. Dagen efter rundede Martin Toft Madsen sæsonen af med af køre alene hjem fra en jagende felt og vandt demin cup-finalen i Holbæk. Martin Toft Madsen er stadig indehaver af den danske timerekord på bane.

– På dansk grund gik det meget godt i år. Her er jeg sådan set meget tilfreds. Asgren var bare for god i år til DM, så der var ikke så meget, nogen kunne stille op der. Så selvom jeg gik efter sejren, er jeg tilfreds med den sølvmedalje, jeg fik med hjem, siger Martin Toft Madsen, som ser frem mod næste sæson.

– Internationalt røg alle mine mål i vasken på grund af coronaaflysninger. Så her har jeg nogle store mål, jeg går efter i 2021, og dem er jeg meget motiveret for at forsøge at nå. Jeg glæder mig til at hjælpe holdet med at udvikle de mange nye unge talenter, som er på vej, og som vi får ind på holdet, og selvom jeg efterhånden er blevet 35 år, er jeg stadig motiveret til en sæson mere, siger han.

Madsen er en del af cykelholdets identitet

Der er også tilfredshed med forlængelsen hos Christian Juul Andreasen, sportsdirektør for BHS-PL Beton Bornholm.

– Martin er jo snart et stykke dansk cykelhistorie, som er skrevet sammen med vores cykelhold. Martin kom til holdet i efteråret 2011 som en relativt ukendt rytter, som startede med at cykle i en sen alder, og så har han i sin tid på holdet forvandlet sig til at være en af verdens bedste enkelstartsryttere og en af landets bedste A-ryttere, siger han og nævner, at Martin Toft Madsen blandt andet har været på podiet til DM i enkelstart fem år i træk og vandt i år også demin cup finalen, ligesom han tidligere i karrieren også har kørt alene hjem og vundet UCI løbet i Skive og vundet 2. etape i Danmark Rundt i 2019.

– Han er en meget stor profil i dansk cykelsport, og han betyder utrolig meget for vores performance på holdet. Så jeg er meget tilfreds med, at det er lykkedes at forlænge kontrakten med Martin for yderligere en sæson, siger han.

 

Martin Toft Madsen

Født 20. februar 1985 i Birkerød. Er en dansk ingeniør og cykelrytter, som kører for cykelholdet BHS-PL Beton Bornholm. Martin Toft blev dansk enkeltstartsmester 2016, og han gentog sejren i 2017 og 2018. I forbindelse med Københavns seksdagesløb 2017 i Ballerup Super Arena erobrede Martin Toft den mere end 40 år gamle danske timerekord, da han tilbagelagde 52,114 kilometer på en time. Dermed slog han Ole Ritters danske rekord fra 1974, som blev sat i Mexico City og lød på 48,879 kilometer. I januar 2018 forbedrede han rekorden til 52,324 kilometer og slog dermed den tidligere Danmarksrekordholder Mikkel Bjerg med 0,013 kilometer. I juli 2018 forbedrede han sin rekord til 53,62 kilometer og satte samtidig den næstbedste distance i verden.

Kilde: Wikipedia