Rønneboen Emil Toudal fortsætter på BHS-PL Beton Bornholm. Dermed vil det bornholmske cykelhold fortsat have en bornholmer på holdet i 2021-sæsonen. Arkivfoto: Berit Hvassum

Cykelholdet forlænger med to af sine største profiler

CYKLING

Det semiprofessionelle bornholmske cykelhold BHS-PL Beton Bornholm har forlænget kontrakterne med to af holdets stærkeste ryttere. Bornholmske Emil Toudal og Mads Rahbek fra Herning, som begge har leveret flotte resultater i den netop overståede sæson, vil således også være at finde på holdet i 2021-sæsonen.

24-årige Emil Toudal har haft en pedal med i de afgørende faser ved mange af sejrene, hvor han har siddet i finalen hver gang, og hans bedste individuelle resultater i år er en flot fjerdeplads ved demin cuppen i Tønder og en podieplads ved Sønderborgs A-løb. 25-årige Mads Rahbek blev i år nummer seks til DM i enkelstart og nummer ti til DM i samlet start, og derudover blev han samlet nummer otte i det store UCI-etapeløb Tour of Antalya i foråret. Han vurderes desuden til at være et kommende klassementshåb for holdet i Post Nord Danmark Rundt 2021.

– Efter en afkortet 2020 sæson, hvor jeg følte, jeg fik bevist mit niveau, gør jeg mig klar til en 2021-sæson, hvor jeg ser mig selv som en af de bærende kræfter på holdet. Desuden glæder jeg mig til at være med til at holde styr på det unge, men særdeles stærke mandskab, vi bliver i 2021, siger Emil Toudal.

Mads Rahbek ser også frem til den nye sæson med bornholmerholdet.

– Jeg befinder mig rigtig godt hos BHS-PL Beton Bornholm. Her er en god kultur og styr på sagerne. Jeg har haft en rigtig god sæson i 2020 og har udviklet mig planmæssigt. Jeg ser meget frem til den kommende sæson med forhåbentlig store løb og store øjeblikke, siger han.

Mads Rahbek cykler også videre på det bornholmske cykelhold. Pressefoto

Bidrager til holdets dna

Sportsdirektør Jesper Kofod Andreasen glæder sig over forlængelserne, da han ser rytterne, som to af de bærende på holdet.

– Begge ryttere har i denne sæson lagt yderligere et niveau på som cykelryttere og bidrager ekstraordinært til holdets dna og til måden, vi kører cykelløb på. De er nogle, vi tror meget på i 2021, fortæller sportsdirektør Jesper Kofod Andreasen.

For Emil Toudal er der tale om den syvende sæson i træk på det bornholmske UCI-hold. Bornholmeren har været med på holdet, siden det tog skridtet op fra DCU-hold til kontinentalhold i efteråret 2014.

– Dengang var han en ung førsteårsseniorrytter, nu er han en stærk rutineret rytter, som de helt unge ryttere også kan læne sig op ad, og en rytter som sportsdirektøren altid kan stole på. Han leverer altid en solid indsats, enten på egen hånd eller som luksushjælper, når han bliver bedt om dette, siger Jesper Kofod Andreasen, som også glæder sig over fortsat at kunne råde over Mads Rahbeks alsidige evner.

– Mads er en fantastisk allrounder med et meget højt niveau, og han kan lidt af det hele, siger han.

 

 

Fortsat bornholmsk islæt på cykelholdet

BHS-PL Beton Bornholm vil også i næste sæson være repræsenteret med en bornholmer på holdet, da det semiprofessionelle cykelhold har forlænget kontrakten med Emil Toudal fra Rønne.

Han er i øjeblikket den eneste bornholmer på holdet, men måske kan det ændre sig i fremtiden, fortæller sportsdirektør Christian Juul Andreasen.

– Vi vil gerne have så meget bornholmsk forankring på holdet som overhovedet muligt, siger han til Bornholms Tidende og fortæller, at han mener, der er noget potentiale i nogle af de unge ryttere fra Bornholms Cycle Club.

Her kan nævnes 15-årige Benjamin Sommer, som i september vandt bornholmsmesterskaberne i samlet start, og 17-årige Asger Sørensen, som vandt BM i enkelstart. I Danmark skal man dog være 18 år for, at man må skrive under på en kontrakt med et cykelhold.

– Der er et par stykker i ungdomsrækkerne, som måske godt kunne blive til noget om et par år. Så må de vise i deres juniorkarriere, om de er gode nok, men vi håber jo, at de om et par år kan være gode nok til at komme på holdet, siger han.

– Men det er ofte et langtidsprojekt i cykelsporten at blive god nok til det her niveau. Det er ikke noget, man bare lige bliver fra den ene dag til den anden. Det første er, om rytterne har lyst til at ofre den tid, det kræver for at kunne køre på det niveau, men man skal selvfølgelig også have talentet, siger han.

Selvom der måske snart kunne være mulighed for et par ekstra bornholmere på holdet, så er der lange udsigter til, at det bornholmske hold udelukkende kommer til at bestå af bornholmere, fortæller sportsdirektøren.

– Vi vil jo gerne have så mange bornholmere på holdet som muligt. Men når man kører på det niveau, vi gør, så kan man ikke kun udelukkende have bornholmske ryttere på, for det er der ikke gode ryttere nok til på Bornholm, siger Christian Juul Andreasen.

– Det vil være det samme, som hvis Brøndby i Superligaen kun må have folk på holdet fra Vestegnen, eller hvis FCK kun må have spillere fra Østerbro. Det ville jo ikke komme til at ske.