Hver rulle vejer 800 kilo, og derfor skal man være forsigtig, når man ruller gulvet ud. – Der sidder hjælpemotorer på rullerne, så det er ikke fysisk hårdt at rulle det ud, men man skal være meget forsigtig, for taber man en af de der ruller, så kan man ikke bare lige løfte den op igen, siger René Lund fra Nexø Tennisklub, som får hjælp af Nexøhallens halinspektør til at rulle underlaget ud. Foto: Jens-Erik Larsen

Bornholms tennisspillere flokkes til indendørsbane

TENNIS

Hvis man spiller tennis, kan en vinter være lang og hård at komme igennem, for det er ikke mange steder i Danmark, man kan dyrke sporten, når først nattefrosten er kommet. På Bornholm kan man heldigvis flere steder få stillet tennissulten ved at spille noget skumtennis indendørs, og siden sidste vinter har det i Nexøhallen også været muligt at spille med rigtige tennisbolde og på et rigtigt tennisunderlag.

Tennisunderlaget, som blev købt sidste år af Nexø Tennisklub i samarbejde med Nexøhallen og en sponsor, vejer flere tons og kan rulles ud i hallen på en halv times tid, og det har man tænkt sig at gøre i langt de fleste weekender i løbet af vinteren til stor tilfredsstillelse for klubbens tennisspillere.

– Jeg synes, det er sjovt at spille tennis på det gulv, for det er mere som rigtig tennis, siger 10-årige Anna Knudsen fra Nexø Tennisklub, som i lørdags blev en af de første i sæsonen, som fik fornøjelsen af at spille på underlaget.

Trods sin unge alder har hun spillet flere år i klubben, og hun kan derfor godt huske tiden, hvor der ikke var et rigtigt tennisgulv at spille på.

– Jeg skulle lige vænne mig til det, for jeg er ikke vant til, at bolden kommer så hurtigt, som den gør på det her gulv. Men jeg kan godt lide, at det går hurtigt, for så lærer man at flytte sine fødder og bevæge sig hurtigere på banen, siger hun.

Nexøhallen har bakket meget op om initiativet med det nye underlag, og halinspektøren (som ses på billedet) hjælper også til med at rulle det på og af igen efter brug. – Nexøhallen har været superseje. De sagde, at hvis I får det gulv, så skal vi nok hjælpe jer, og I kan næsten få Nexøhallen hver weekend. Og havde vi ikke kunnet det, men kun kunnet få to timers træningstid en tirsdag aften, så havde det jo slet ikke været en mulighed for os, for det tager alligevel en halv times tid at rulle gulvet ud og det samme, når det skal rulles op igen, siger René Lund. Foto: Jens-Erik Larsen

Jungletrommerne har lydt

Det er dog ikke kun Nexø Tennisklubs egne tennisspillere, som bruger banen. Det var godt nok tilfældet sidste år, men siden har jungletrommerne lydt, og nyheden om indendørsmulighederne i Nexø er nået vidt omkring til resten af tennisklubberne på Bornholm.

Spillere fra andre klubber er da også velkomne til at bruge indendørsbanen, og det tilbud har eksempelvis den regerende bornholmsmester i herresingle Jannik Kofoed-Nørgaard fra Svaneke Tennisklub benyttet sig af. Han har booket tider sammen med en håndfuld andre seniorspillere fra blandt andet Svaneke og Rønne.

– Vi betaler for det, men ikke desto mindre er vi jo glade for, at det faktisk kan lade sig gøre, fordi der er jo rift om haltiderne overalt her på øen. Så jeg synes, det er ret flot af Nexø Tennisklub, at de har muliggjort det for os andre, at vi også kan komme og spille her, siger han og fortæller, at han klart foretrækker at spille på dette underlag end i mange andre af Bornholms indendørshaller, som er udstyret med et normalt trægulv.

– Det er ikke helt optimalt at spille tennis på et glat gymnastikgulv, for der hopper bolden alt for hurtigt. Det, man nu har i Nexøhallen, er jo faktisk en tennisbane med et rigtigt underlag, og det vil vi selvfølgelig helst spille på, siger han og fortæller, at underlaget bedst kan beskrives som noget, der er ru ligesom sandpapir, hvilket gør, at bolden standser en smule, når den rammer gulvet og også hopper højere op, end den gør på et glat trægulv.

Hvordan gik træningen sidste weekend?

– Det gik rigtig fint. Det er sjovt at spille indeni sådan en gymnastikhal. Jeg kan forestille mig, at det er næsten ligesom, da de lavede Copenhagen Open i KB-Hallen i sin tid, for der er jo godt med plads og tilskuerpladser rundt om banen, siger han.

Det er det franske firma Gerflor, som har lavet underlaget, hvis type går under navnet taraflex. Underlaget i Nexøhallen er købt brugt og er nok 15 år gammelt. Hvis man skulle købe et helt nyt et af slagsen, så ville det koste i omegnen af 400.000 kroner, og stativet, som holder underlaget, når det er rullet sammen, koster i sig selv omkring 70.000 kroner som nyt. Foto: Jens-Erik Larsen

Drømmer om tennishal på fuldtid

Hos Nexø Tennisklub er man glade for, at der er kommet en stor interesse for banen. Det forventede man nemlig allerede ville ske, da man sidste år købte underlaget fra en fynsk tennisklub, som ikke længere brugte det.

– Vores førsteprioritet var, at banen skulle sikre, at vores ungdomsspillere i Nexø havde mulighed for at spille rigtig tennis om vinteren, men jeg havde også regnet med, at alle de andre tennisspillere på øen ville stå i kø for at spille rigtig indendørstennis. Det skete dog ikke, men i år har interessen virkelig boomet, så nu er det rigtig mange af øens tennisspillere, der har meldt sig på tider og gerne vil bruge den, siger René Lund fra Nexø Tennisklub og fortæller, at der kun er nogle ganske få frie timer tilbage eksempelvis om aftenen på lørdage.

– Det gør så også, at vi nu faktisk begynder at kunne mærke, at vi godt kunne bruge nogle flere dage i hallen, hvor vi kan spille på underlaget, siger han.

Han håber derfor, at indendørsbanen på et tidspunkt kan blive på fuldtid hele ugen igennem. Spørgsmålet er bare, hvilken hal der kan tilbyde det, eller om man skal bygge en helt ny.

– Havde vi en hal, hvor vi kunne rulle det ud, og det bare lå fast, så ville det jo være helt fantastisk. Drømmen er helt klart en indendørshal med det rigtige gulvbelægning, og som kun bruges til tennis, for det ville være det optimale for spillerne. Så jeg drømmer da om, at Nexø får en indendørstennishal, og kan man finde en kombinationssport, som også kan bruge samme underlag, så vil det jo være helt fænomenalt, for så kunne man være sikker på, at hallen ville blive brugt hele ugen igennem, siger han.