DBU København håber forsamlingsforbuddet bliver lempet om fire uger, men hvis december bliver meget snerig kan det uanset hvad blive en udfordring at afvikle kampene i Københavnsserien. Arkivfoto: Ole Mik

Fodboldklubber håber ikke, det bliver en hvid jul: Manglende kampe kan blive spillet i december

FODBOLD

Hvis forsamlingsforbuddet bliver hævet igen om fire uger, planlægger DBU København at afvikle de resterende kampe i sæsonen i Københavnsserien. Dermed kan tre bornholmske hold i Københavnsserien – NB Bornholm, RIK og BK Bornholm – måske se frem til at spille fodbold op til jul.

– Hovedbudskabet til vores klubber i denne tid er, at I skal have is i maven, skriver DBU København på sin hjemmeside med henvisning til, at indtil videre er alle kampe i seniorer og ældre udsat i fire uger.

Københavnsserien for herrehold, som RIK og NB Bornholm deltager i, er en helårsturnering, og derfor kunne de resterende fem runder af turneringen teoretisk set blive spillet næste år. Men unionen håber dog fortsat på, at forsamlingsforbuddet bliver lempet, så det resterende turneringsprogram for efteråret 2020 kan blive afviklet inden udgangen af året.

Københavnsserien for kvindehold, som BK Bornholm deltager i, er omvendt en halvårsturnering, og derfor skal turneringen finde sin afslutning inden årets udgang. Hvis forsamlingsforbuddet bliver lempet, så kan de sidste to runder af turneringen afvikles i slutningen af november og starten af december. Men hvis forsamlingsforbuddet på ti personer fastholdes, så må turneringen finde en afslutning uden at spille de to sidste kampe. I så fald er første mulighed, at slutstillingerne bliver, som stillingerne er, uanset at ikke alle hold har spillet lige mange kampe. Den anden mulighed er, at slutstillingerne beregnes ud fra et gennemsnit af holdenes opnået point og målscore.

DBU Københavns turneringsudvalg har fået mandat til at træffe den rette beslutning, skriver unionen.