Mathias Christiansen nåede til kvartfinalen i Denmark Open. Arkivfoto: Ole Mik

Mathias Christiansen oven på Denmark Open: ‘Jeg kan ikke huske, hvornår min krop har været så øm’

BADMINTON

Allingeboen Mathias Christiansen deltog i sidste uge i Denmark Open, hvor han sammen med makkeren Alexandra Bøje nåede frem til kvartfinalen i mixeddouble. Det var den første turnering, bornholmeren deltog i siden marts, hvor coronapandemien lukkede alt sport ned, og derudover har han også døjet med en rygskade i månederne op til turneringen.

Derfor er det en noget slidt Mathias Christiansen, der ser tilbage på sin indsats i Danmarks største badmintonturnering.

 

Jeg tror, at alle, der har været med i turneringen,
har været positive i forhold til, hvordan det er forløbet,
så på den måde er det rigtig godt,
at badminton forhåbentlig går positive udsigter i møde.

 

– Jeg er ret træt i kroppen. Ikke så meget i kampene, der synes jeg egentlig, at jeg har haft rimelig fysisk overskud, men jeg kan ikke huske, hvornår min krop har været så øm efter at have spillet. Det har været hårdt for min krop at spille turnering, for jeg har haft relativt ondt i ryggen. Og det er, fordi jeg har haft et længere skadesforløb, som gør, at jeg ikke er i absolut topform, siger han til Bornholms Tidende.

– Så med et skadesforløb taget i betragtning, så er det helt sikkert en godkendt indsats for os. Jeg er rimeligt tilfreds, for vi havde ikke forventet, at vi bare ville ramme den lige i røven, siger han med henvisning til, at det blev til en kvartfinaleplacering for det danske mixeddoublepar.

Mathias Christiansen mener dog ikke, at det skyldtes træthed, at det blev til et nederlag i kvartfinalen til tyskerne Mark Lamsfuss og Isabel Herttrich, som vandt det tredje og afgørende sæt med 21-14, og som senere på ugen endte med at vinde hele turneringen.

– Nej, det er det bestemt ikke. Det er mere, fordi tyskerne var taktisk bedre og mere skarpe. Det var bestemt ikke fysikken, siger han.

For mange udfald

I kampen viste danskerne et højt topniveau, men der var desværre for langt mellem snapsene, indrømmer han.

– Det er også lidt kendetegnende for de andre kampe, at vi viser momentvis rigtig godt spil, men vi viser også for mange udfald, hvor vi taber mange point i streg, og på det her niveau, især i mixeddouble, kan man virkelig tabe mange point i streg. Det har vi gjort lidt for meget til at kunne være med i finalespillet.

Han tillader sig dog stadig at være lidt skuffet over, at parret ikke kom videre i turneringen, for han mener, at der var muligheder for at hive sejren hjem i kvartfinalen.

– Jeg er egentlig meget tilfreds med den måde, vi har kæmpet os igennem turneringen, og med den fight, vi har leveret i alle kampene. Men jeg kan heller ikke lade være med at være skuffet over, at vi ikke kommer lidt tættere på i tredje sæt (i kvartfinalen, red.), for det havde vi virkelig muligheder for. Så nu sidder vi med en fornemmelse af, at det var ærgerligt, at vi ikke fik mere ud af det, for det er en kamp, som vi havde håbet på, at vi kunne snuppe, siger han og fortæller, at det ville betyde meget for ham, hvis han en dag skulle lykkes med at vinde turneringen.

– Denmark Open er helt sikkert speciel. Det er altid megasjovt at spille, fordi der er ekstra bevågenhed fra Danmark. Og så kan man jo blive set af sin familie og sine venner, fordi det er tættere på alle. Det er stort set også kun danske tilskuere, der er på lægterne, som alle hepper på os landsmænd, siger han.

Coronasikker turnering

Denmark Open blev dog afviklet med en masse coronarestriktioner, som gjorde, at der denne gang ikke var nær så mange tilskuere på lægterne, som der plejer at være. Det kunne også mærkes på stemningen i hallen, men alligevel glæder Mathias Christiansen sig over afviklingen af turneringen.

– For mig kommer det ikke til formmæssigt at gøre den store forskel, at vi nu har spillet Denmark Open, for det er først i januar, at de store turneringer starter igen. Men det er virkelig positivt, at Badminton Danmark og BWF, hovedorganisationen, har vist, at det godt kan lade sig gøre at spille en international badmintonturnering igen, siger han.

– Et af målene med turneringen var jo netop at vise, at man kan spille det på en forsvarlig måde. For har man en succesfuld turnering her, er der også grobund for at kunne spille flere turneringer i fremtiden. Hvis nu turneringen var gået helt ad helvedes til, og folk følte sig usikre, og der kom coronatilfælde og så videre, så ville det nok være en anden sag. Men alting er forløbet rigtig fint, og der har jo været særlige sikkerhedsforanstaltninger, der nu engang kunne tages. Jeg tror, at alle, der har været med i turneringen, har været positive i forhold til, hvordan det er forløbet, så på den måde er det rigtig godt, at badminton forhåbentlig går positive udsigter i møde, siger han og afslører, at han og Alexandra skal spille en mindre turnering i Tyskland i næste uge.

– Vi skal spille en Super 100-turnering i Tyskland, hvor Denmark Open er en Super 750-turnering. Så det er en lidt mindre turnering, men det er stort set de samme spillere, der er med. Så vi har lige én turnering mere, inden vi så kan begynde et længere træningsforløb frem mod januarturneringerne i Asien, siger han.

 

Så meget vandt Mathias Christiansen i præmiepenge:

Med kvartfinalepladsen vandt Mathias Christiansen og Alexandra Bøje 4.687,50 dollar til deling. Hvis det var blevet til en semifinaleplads, havde de skullet dele 10.500 dollar. En sølvmedalje havde givet 26.250 dollar til deling, mens en guldmedalje havde givet 55.500 dollar.