– Vi vil arbejde hårdt på at vores konstellation kan komme til at spille med mod de bedste i verden på sigt, siger Mathias Christiansen. Arkivfoto: Ole Mik

Mathias Christiansen afviser kritik fra badmintonekspert: Vi har brug for tålmodighed

BADMINTON

Den tidligere danske OL- og VM-medaljevinder i mixeddouble Joachim Fischer har under Denmark Open været ekspertkommentator for TV 2/Sport, som transmitterede turneringen. Han fortæller til Bornholms Tidende, at han er usikker på, hvorvidt det danske mixeddoublepar Mathias Christiansen og Alexandra Bøje passer sammen.

 

Man er nødt til at have nogle år
og noget tid for at se, om man
kan få tingene til at fungere,
så jeg synes, det er alt for tidligt
til at kunne konkludere noget.

 

– Hvis jeg skal være helt ærlig, er jeg ikke helt sikker på, at det er den rigtige konstellation. Jeg kunne godt se Mathias spille med en anden pige, siger han og forklarer, at han mener Alexandra i øjeblikket ikke har et højt nok niveau til, at parret kan spille lige op med de bedste.

– For at man kan konkurrere på allerhøjeste plan i mixeddouble, skal man have en herrespiller, som er hårdtslående og bevægelig, hvilket Mathias er, men samtidig skal man også have en pige, som er rigtig god til at tage nettet og den forreste del af banen. Og der synes jeg, at Alexandra ikke har været helt på det niveau endnu, hvor jeg kan se, at de kan konkurrere med de allerbedste. Men hun er ung og kan forhåbentlig udvikle sig og bygge det på, men det skal hun også, hvis de skal til tops, siger han.

Bornholms Tidende har foreholdt Mathias Christiansen kritikken fra Joachim Fischer, og allingeboen mener, det er for tidligt at diskutere, hvorvidt han og Alexandra er den rigtige mixeddoublekonstellation.

– Det tænker jeg ikke så meget på. Vi føler, at vi er i den rigtige konstellation, og det arbejder vi ud fra. Vi har spillet sammen siden marts 2019, men vi har jo haft en seks måneders turneringspause, så det er meget svært at udtale sig, om makkerskaberne er korrekte. Man er nødt til at have nogle år og noget tid for at se, om man kan få tingene til at fungere, så jeg synes, det er alt for tidligt til at kunne konkludere noget, siger han.

– Vi vil arbejde hårdt på at vores konstellation kan komme til at spille med mod de bedste i verden på sigt, men det kræver tålmodighed og årevis af arbejde, så det tager vi skridt for skridt.

Meget usandsynligt

Det må så også betyde, at OL til næste år ikke nødvendigvis er der, hvor I skal toppe som par?

– Ja, det er ikke der, vi skal toppe. Vi kunne godt tænke os at kvalificere os og blive den erfaring rigere og være med. Men det er bestemt ikke der, hvor vi skal toppe. Nogle af de helt store ting i fremtiden er sådan noget som VM på hjemmebane i 2023 og OL 2024, men der er så mange store badmintonturneringer hele tiden, som vi har lyst til at gøre det godt i, siger han.

– Vi tager det skridt for skridt, og det er bestemt ikke nu, vi skal toppe, det ville også være vildt, hvis Alexandra i en alder af 20 år skulle toppe på nuværende tidspunkt. Det er meget usandsynligt. Det kommer først om nogle år, så vi tager det stille og roligt, siger han.

Du er selv 26 år. Hvor længe tænker du selv at blive ved med at spille badminton på topplan?

– Det kommer meget an på, hvordan min krop har det, og hvordan tingene udvikler sig, men jeg tænker umiddelbart, at jeg har mange år endnu. Også gerne måske 10 år endnu. Jeg føler mig da stadig lidt halvung i det. Europæiske doubler får ikke deres bedste resultater, før de er i slut-20’erne eller start-30’erne, sådan har historikken i hvert fald været. Så jeg har forhåbentlig mange år endnu, og det er ikke noget, jeg tænker så meget over, siger han og forklarer, at han derfor heller ikke er utålmodig i forhold til, at han og Alexandra skal toppe så hurtigt som muligt.