Karoline Wex blev kåret som kampens bedste spiller. Foto: Ole Mik

Glædeligt gensyn med håndbolddamerne fra Team Bornholm

Håndbold, Københavnsserien for damer:
Team Bornholm – FIF 5 28-25.
Mål for Team Bornholm: Camilla Jensen 10 (2), Katrine Enni 5, Mirah Andersen 5, Karoline Wex 4, Mai Post 2 og Anja Wridt 2.
Udvisninger: Team Bornholm 2 (Sofie Munk og Mathilde Jensen), FIF 4.

Det blev flot, festlig og fornøjeligt at være til den første seniorhåndboldkamp for kvinder i to år. Det genopstandne hold, nu under Team Bornholm, spillede en rigtig flot omgang håndbold i de første 45 minutter. Så slap koncentrationen tilsyneladende op – eller var det trætheden, der meldte sig.

Karoline Wex, der blev kåret som kampens bedste spiller havde en forklaring på det:

– Vi gik simpelthen trætte til sidst. Vi er ikke endnu gode nok til at køre på i to gange 30 minutter, og derfor blev det en gang Hawaii-håndbold til sidst. Men det var virkelig fedt at være med i de første tre kvarter, og det vigtigste var, at vi fik de to point.

Team Bornholm stillede op med kun én målvogter, da Pernille Svendsen ikke var blevet klar efter knæskaden i den seneste kamp. Det kunne have været et problem, men ikke når den igangværende målvogter Laura Pedersen spiller som i denne kamp. Gang på gang præsterede hun gode redninger, og hun nuppede da også lige et par straffekast.

FIF kom bedst fra start og førte frem til det ottende minut. Her gav en anden af profilerne, Camilla Jensen, bornholmerne den første føring med 4-3.

I det hele taget gik det ret hurtigt med scoringerne i kampens start, og allerede efter ti minutter skiftede FIFmålvogter. Men det ændrede nu ikke det store.

Bornholmerne valgte at dække helt fladt, og det var en god idé, for gæsterne havde ikke de store skytter. FIF var i starten lidt mere offensive, og bornholmerne kunne da også noget bagfra ved Karoline Wex, Camilla Jensen og i 2. halvleg også Mirah Andersen.

Team Bornholm øgede stille og roligt, og nogle flotte hurtige angreb blev sat ind. Især Karoline Wex viste sig frem, da hun midt i halvlegen løbe hele banen igennem, snoede sig gennem FIFs forsvar og hamrede bolden i mål til 10-5.

Også Katrine Enni levede flot på hurtige angreb eller lange afleveringer frem ad banen.

Efter 16-10 ved pausen forsøgte FIF at skygge Camilla Jensen i starten af 2. halvleg – hun havde scoret seks mål før pausen. Men der var mange andre, der kunne noget, så det blev ikke den helt store succes med mandsopdækningen, selv om man da delvis fik sat Camilla ud af spillet.

Midt i halvlegen førte bornholmerne med klare 24-15, og publikum takkede med flere gange at klappe taktfast – selv når halspeaker Carsten Clemmensen ikke havde opfordret til det, og det var ganske fortjent. Så kom det skrækkelige sidste kvarter med mange sjuskede afleveringer – men lad det nu ligge, og lad os fremhæve de første tre kvarter.