Seniorherreholdet i serie 1, Viking Rønne Håndbold, spiller mod SG Mojn København klokken 15.30. Foto: Jens-Erik Larsen

Stor håndboldlørdag i Rønne Idrætshal

Der er en stor sportsweekend i vente på Bornholm. Især håndboldtilhængere, som har mulighed for at tage til Rønne Idrætshal, har noget godt i vente, for lørdag er der hele tre kampe på programmet i den gamle sportshal.

SPORT

Der er en stor sportsweekend i vente på Bornholm. Især håndboldtilhængere, som har mulighed for at tage til Rønne Idrætshal, har noget godt i vente, for lørdag er der hele tre kampe på programmet i den gamle sportshal.

Team Bornholms U17-pigehold i 2. division A lægger ud med at spille klokken 13.40 mod Rudersdals tredjehold, hvorefter seniordameholdet i serie 1, som også går under navnet Team Bornholm, spiller klokken 15 mod FIF’s femtehold, og så slutter seniorherreholdet i serie 1, Viking Rønne Håndbold, af med en kamp mod SG Mojn København klokken 15.30.

Begge seniorhold har spillet en enkelt kamp i sæsonen, som for herrernes vedkommende endte med et uafgjort resultat på 22-22 mod CBS Sport på hjemmebane, mens damerne tabte 25-21 på udebane mod Team Nørrebros tredjehold.

For U17-pigeholdet er kampen mod Rudersdal den første i sæsonen, og spillerne kan glæde sig over, at hvis lørdagskampen bliver tabt, så er der allerede mulighed for revanche dagen efter, for her spiller de to hold nemlig igen mod hinanden i Rønne Idrætshal, denne gang klokken 14. Dette skyldes, at Rudersdal har valgt at opgive sin hjemmekamp mod Team Bornholm for i stedet at spille to gange på Bornholm, mens de er her i denne weekend.

At det nordsjællandske hold vælger at bruge en ekstra dag på Bornholm må siges at være prisværdigt, da det ellers er mere typisk, at hold fra den anden side af vandet – som ofte kan cykle til modstandernes spilleplads – helst vil undgå at skulle tage herover til Danmarks østligste landsdel.

Fodboldhold skal holde kontakten til toppen

I fodboldens verden er der også nogle interessante opgør på Bornholm om lørdagen.

NB Bornholm tager imod Kastrup BK klokken 14 på Nexø Stadion. Begge hold har 14 point efter otte kampe og har syv og fem point op til første- og andenpladsen i Københavnsserien, som giver henholdsvis direkte oprykning og kvalifikation til oprykning til Danmarksserien. Der er derfor lagt op til noget af et brag, som NB Bornholm forhåbentlig kan trække sig sejrrigt ud af, så holdet kan holde kontakten til toppen af rækken.

Kvindeoverbygningsholdet BK Bornholm har også en spændende kamp i vente, når holdet møder Skjold klokken 15.30 på Hasle Stadion. De bornholmske kvinder har ti point efter fem kampe og ligger forud for runden på en tredjeplads i Københavnsserien med syv og otte point op til de to oprykningspladser. Dog har BK Bornholm spillet færre kampe end Fremad Amager og Sundby, som lige nu ligger på første- og andenpladsen. Derfor er det meget vigtigt, at BK Bornholm igen får en sejr i hus, efter holdet i sidste weekend kun fik 0-0 mod PI Fodbold.

Derudover kan det også nævnes, at RIK’s københavnsseriehold igen skal i aktion efter at have siddet over i en spillerunde. Holdet, som ligger nummer sidst i rækken, spillede senest mod FC Græsrødderne, hvor det blev til et snert nederlag. Efter kampen valgte holdets træner gennem de seneste syv sæsoner, Mathias Jensen, at trække sig fra posten, og derfor er det nu den tidligere assistenttræner, Henrik Jacobsen, som har ansvaret for holdet.

RIK møder FC Udfordringen på udebane om lørdagen klokken 16 på Valby Idrætspark. FC Udfordringen har 11 point efter syv kampe, mens RIK har fire point efter otte kampe, så det må være hjemmeholdet, som må forventes at være favoritter.