Mathias Christiansen og Alexandra Bøje var en enkelt bold fra at ryge ud af Denmark Open. Foto: Badmintonphoto

Trods matchbold imod sig: Mathias Christiansen er videre til kvartfinalen i Denmark Open

BADMINTON

Torsdag aften vandt allingeboen Mathias Christiansen sammen med sin mixeddoublemakker Alexandra Bøje en nervepirrende kamp i Denmark Open mod danskerne Niclas Nøhr og Amalie Magelund. Kampen, som varede en time og 19 minutter, endte 22-24, 21-13, 22-20 i bornholmerens favør, og som cifrene antyder, så var det en meget tæt kamp, som kunne være gået begge veje.

Mathias Christiansen var faktisk meget tæt på at ryge ud af turneringen, for han og makkeren var nede med en matchbold ved stillingen 19-20 i tredje sæt. Men bornholmeren fik med en flot returnering ned mod bagerste højre hjørne af banen afværget nederlaget. Derefter tog Mathias og Alexandra de næste to point takket være en god serv af Alexandra og et flot smash af Mathias Christiansen og sikrede dermed kvartfinalepladsen.

Her skal det danske syvendeseedede par op imod det fjerdeseedede tyske par Mark Lamsfuss og Isabel Herttrich. Da tyskerne har en bedre seedning, burde de være favoritter i kampen, men omvendt har danskerparret fordel af hjemmebane og har også tidligere vundet over det tyske par i deres første og hidtil eneste møde.

Dårlig start

Mathias og Alexandra skal dog spille noget bedre, end de gjorde torsdag aften, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at komme videre til semifinalen. Især i første sæt spillede de langt under niveau og kom bagud 3-9 til det useedede danske par, inden de så kom godt igen og udlignede til 16-16. Mathias og Alexandra kom også foran 19-18 og havde sætbold ved 21-20 og 22-21, inden Niclas Nøhr og Amalie Magelund tog sættet med tre point i træk.

I andet sæt kom Mathias og Alexandra blæsende ud af starthullerne og var hurtigt foran 7-2. Sættet blev sikkert taget med cifrene 21-13 og så fulgte et tredje sæt, hvor Mathias og Alexandra førte det meste af tiden blandt andet med 9-4 og 18-16. Men derefter kom Niclas og Amalie godt tilbage og førte 20-19 og havde altså så en matchbold, som Mathias Christiansen som nævnt fik afværget, hvorefter han sammen med Alexandra tog kampens sidste to point.

Der var dog ingen jubelbrøl til sidst, hvilket nok skyldes, at det var fire danskere, der mødte hinanden, og derudover spiller Mathias Christiansen og Niclas Nøhr herredouble sammen, og derfor viser de hinanden respekt ved ikke at juble, når de vinder over hinanden.

Mathias Christiansen har tidligere spillet sig i kvartfinalen i Denmark Open, men det er første gang, han prøver det med Alexandra Bøje, som har været hans makker siden marts 2019. Deres kvartfinalekamp bliver sandsynligvis spillet sent fredag eftermiddag og kan ses på TV 2 Sport.