Allingeboen Mathias Christiansen (til højre) og Niclas Nøhr spillede deres første kamp sammen nogensinde, da de onsdag formiddag spillede åbningskamp i Denmark Open. De måtte desværre strække våben efter tre sæt mod det sjetteseedede par Mark Lamsfuss og Marvin Seidel fra Tyskland. Foto: Badmintonphoto

Mathias Christiansen er ude af Denmark Open i herredouble

BADMINTON

Badmintonsporten har været lukket ned længere end mange andre sportsgrene, men nu er turneringer ved at blive spillet igen. I denne uge spilles Denmark Open i Odense, og den har deltagelse af allingeboen Mathias Christiansen, der stiller op i herredouble og mixeddouble.

Onsdag formiddag blev det dog til et nederlag i herredoublen sammen med Niclas Nøhr, da de tabte 21-12 13-21 14-21 til tyskerne Mark Lamsfuss og Marvin Seidel. Dermed er det danske par ude af turneringen, men Mathias Christiansen ser alligevel positivt på kampen.

Mathias og Niclas har nemlig kun spillet sammen siden forsommeren og har begge kæmpet med rygskader de seneste måneder, men alligevel formåede de at gøre en flot indsats i kampen, da de vandt første sæt og også spillede lige op med modstanderen indtil midten af andet sæt.

– Det var sjovt at spille igen. Det var ikke, fordi der var fuld smæk på lægterne, som der plejer at være her i Odense, men det var trods alt fint, siger Mathias Christiansen med henvisning til, at der på grund af coronarestriktioner var meget få tilskuere i hallen.

– Jeg synes, vi fik vist noget godt spil, og det er jo trods alt det vigtigste. Vi vil jo rigtig gerne vinde, når vi står der, men hvis vi nu havde fået 13 og 13 i hvert sæt, og vi ikke havde fået det til at fungere, så havde vi nok stået med en lidt anden følelse, end vi gør nu. Der er trods alt nogle rigtig gode ting, som vi kan arbejde videre på, og det er rigtig fornuftigt, siger han.

Han er især godt tilfreds med indsatsen i første sæt, som blev vundet overlegent med 21-12.

– Vi kom ud som lyn og torden, og de (modstanderne, red.) skulle måske lige se det hele an. At vi spillede et så godt første sæt og havde så godt styr på det, det var måske lidt overraskende, indrømmer Mathias Christiansen.

– Men så begyndte de også at få fat i det, og når vi bare falder en lille smule, så er det lige pludselig dem, der har grebet om os, og så bliver det svært for os at holde på. Så det er små ting, der gør det, og så med lidt mere held i sprøjten og et par gode dueller, så kunne det være, at vi havde lukket dem ned i to sæt. Det er så små ting, der gør det på det her niveau, så sådan er det, siger han.

Hvad er årsagen til, at I smider det efter 13-13 i andet sæt?

– Vi har så godt fat i dem, så der skal ikke særlig meget til ved 9-6, hvor Mathias sprænger en ketcher, siger Niclas Nøhr.

– Og så begynder de at spille godt, de får lige ramt lige præcis nogle enkelte situationer, en serv, og to vanvittigt gode løft, som driller os i et par dueller, og det giver dem lige noget blod på tanden og noget selvtillid derinde, hvorimod vi måske mister en lille smule, fordi vi ikke får eksekveret på de situationer, vi har. Det gør det sværere at det hele det tipper lidt, og det tager de desværre med ind i det tredje sæt, mens vi på den negative side gør det samme, siger han.

Hvad skete der med din ketcher, Mathias?

– De sprang et par gange. Det sker jo, når de er så hårdt strenget op, så når man rammer den lidt urent, og det kan man hurtigt gøre med lyset og boldene og så videre, så sprænger de. Jeg har en duel, hvor jeg tror, jeg har to-tre chancer for at slå den ned over nettet, hvor han bliver ved med at samle den op. Det er lige der ved 10-6, og så begynder det måske at se rigtig godt ud. Sådan er det. Jeg skal bare have sprunget ketcheren op igen, og så er de lige så god som ny.

Niclas, hvordan er det at spille sammen med Mathias?

– Det synes jeg faktisk er rigtig godt. Vi har begge to fokus på vores mixed, men vi har vel ligget og trænet en lille smule sammen derhjemme og også førhen, når det lige skulle passe ind i træningerne med herredoublerne også. Og nu kom den her mulighed lidt for at bygge noget op, og det tager selvfølgelig noget tid, og vi skal også lige finde ud af, hvordan gør vi lige det her.

– Man kan jo ikke bare lige tilmelde sig det hele, så det er på en lang bane, at vi skal se det her makkerskab komme til at fungere, og det kan godt være, at der kommer perioder, hvor vi slet ikke kommer til at spille, og det må vi så tage til den tid, og hvordan vi lige gør det.

– Men der er ingen tvivl om, at vi begge synes, det er fedt at spille herredouble, og at vi så spiller sammen, det tror jeg egentlig er ret positivt, og vi får så også vist derinde, at det rent faktisk måske godt kan vise noget.

Kunne I mærke noget til de rygskader I har haft, da I spillede inde på banen?

– Det er nok ikke noget, vi fuldstændig er kommet os over, men det er ikke noget, vi mærker til derinde. Jeg gør i hvert fald ikke, siger Mathias Christiansen.

– Man har altid lidt småskavanker med kroppen, men det er ikke noget, vi mærker til, når vi først er i gang, så er det ikke noget, der driller os. Det har selvfølgelig drillet os i forløbet op til, hvor vi har været meget skadet, men når vi først er derinde og spiller, så er det ikke noget, der hæmmer os, siger han, mens Niclas supplerer:

– Der skal lidt mere fokus på opvarmning og sådan nogle ting, men når man først spiller derinde, så tror jeg lidt, man glemmer det, og så må man se bagefter, hvordan kroppen føles. Lige nu føles det fint, og det tager vi med.