Mathias Christiansen og Alexandra Bøje er videre fra første runde i Denmark Open. Foto: Badmintonphoto

Mathias Christiansen tog en lynsejr i mixeddouble efter en ellers nervøs start

Allingeboen Mathias Christiansen er videre til næste runde i Denmark Open, efter han sammen med sin mixeddoublemakker Alexandra Bøje sent onsdag eftermiddag vandt en overlegen sejr over skotterne Christopher Grimley og Eleanor O’Donnell.

I næste runde skal Mathias Christiansen og Alexandra Bøje møde et andet danskerpar, nemlig Niclas Nøhr og Amalie Magelund. Førstnævnte kender Mathias rigtig godt, for Niclas er hans nye herredoublemakker, og de spillede deres første kamp sammen nogensinde onsdag morgen til Denmark Open, som de endte med at tabe i tre sæt til et tysk par.

Torsdag skal Mathias og Niclas altså så spille på hver sin side af badmintonnettet, og det bliver en lidt speciel oplevelse for bornholmeren, selvom han ikke er uvant med at spille mod andre danskere.

BADMINTON

Allingeboen Mathias Christiansen er videre til næste runde i Denmark Open, efter han sammen med sin mixeddoublemakker Alexandra Bøje sent onsdag eftermiddag vandt en overlegen sejr over skotterne Christopher Grimley og Eleanor O’Donnell.

Kampen endte med sætcifrene 21-16, 21-7 i danskernes favør og tog kun 31 minutter.

– Det er et tegn på, at det er gået rimelig stærkt. Det er helt sikkert, hvad man ville kalde en kort kamp, siger Mathias Christiansen til Bornholms Tidende.

– Jeg havde forventet, at hvis vi først fik tingene til at køre, så ville vi løbe rimelig nemt over dem. Men jeg forventede også, at vi lige skulle spille os ind i hallen og lige få rystet de værste nerver af, siger han, og det fik han også ret i, da første sæt faktisk var en ret tæt affære.

Det stod således 18-16 i første sæt, inden danskerne tog tre point i streg og sikrede sættet.

– Første sæt var sådan lidt blandet op og ned. Vi skulle lige i gang, og der var lidt nervøsitet, men vi fik hevet første sæt hjem. Og så synes jeg, at andet sæt var rigtig godt, der fandt vi virkelig rytmen, så det gik ganske fint, siger Mathias Christiansen, som sammen med sin makker vandt 11 point i streg i andet sæt fra stillingen 4-3 til 15-3.

Torsdag skal Mathias Christiansen i anden runde af Denmark Open møde sin nye herredoublemakker, Niclas Nøhr, som han fik kampdebut sammen med onsdag morgen til Denmark Open. Foto: Badmintonphoto

Skal møde sin herredoublemakker

I næste runde skal Mathias Christiansen og Alexandra Bøje møde et andet danskerpar, nemlig Niclas Nøhr og Amalie Magelund. Førstnævnte kender Mathias rigtig godt, for Niclas er hans nye herredoublemakker, og de spillede deres første kamp sammen nogensinde onsdag morgen til Denmark Open, som de endte med at tabe i tre sæt til et tysk par.

Torsdag skal Mathias og Niclas altså så spille på hver sin side af badmintonnettet, og det bliver en lidt speciel oplevelse for bornholmeren, selvom han ikke er uvant med at spille mod andre danskere.

– Altså lige det at spille mod sin herredoublemakker, det kan jeg ikke huske, hvornår jeg sidst har prøvet. Men det er aldrig det fedeste at møde andre danskere, det bliver altid sådan lidt specielt. Og især fordi man jo kender hinanden så godt, og der er mange mentale ting, der er i spil, som nødvendigvis ikke vil være til stede normalt set. Så det er helt klart en svær opgave at spille mod andre danskere, siger han.

Hvordan skal man gribe det an?

– Jeg tror, vi prøver at holde fokus lidt på os selv og så selvfølgelig have det i tankerne, hvad vi ved, at de kan, og så prøver vi sådan at lægge en taktik ud fra det. Vi er nok en lille smule favoritter, men det er sådan altid i dansk badminton, at lige meget hvor store favoritter man er, så plejer det ofte at blive en tæt affære, fordi man jo kender hinanden så godt.

– Men hvis vi kan finde vores højeste niveau, så tror jeg på, at vi er bedre, end de er.

Mathias Christiansen og Alexandra Bøje har større chancer end nogensinde før til at levere et godt resultat til Denmark Open. Foto: Badmintonphoto

Christiansen og Bøje er i spil til titlen

På grund af coronasituationen har en del asiatiske spillere – herunder også mixeddoublepar – meldt afbud til turneringen. Det betyder, at Mathias Christiansen og Alexandra Bøje, som ligger i top 20 i verden, nu vurderes til at være i spil til at kunne tage Denmark Open-titlen. Det mener den tidligere OL-medaljevinder Joachim Fischer, som nu er ekspertkommentator på TV 2 Sport, i hvert fald.

Mathias Christiansen tør dog ikke tænke så langt endnu, men erkender, at modstanden er mindre i år, end den plejer at være til Denmark Open.

– Det vrimler ikke med verdensklassepar her, så der er da helt sikkert muligheder. Men vi prøver at holde os til en kamp ad gangen og så se, hvor langt det rækker, siger han.

– Men der er ingen tvivl om, at hvis vi rammer vores højeste niveau, så er der også muligheder for os.