Claus Clausen er ikke helt tilfreds med den pågældende person, der har flyttet på et skilt i Nyker. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Saboterede halvmaraton: Hvad pokker sker der oppe i hovedet på dem?!

LØB

Tirsdag blev Cross Island Bornholm afviklet. Det er et løb med tre forskellige ruter, herunder et halvmaraton fra kunstmuseet i Rø til Rønne Stadion Nord. Undervejs på ruten kommer løberne forbi Nyker, men desværre løb nogle af løberne forkert, da de kom til den gamle stationsby, da der var blevet flyttet på et af de ruteskilte, der var sat op af arrangøren Viking Atletik.

 

Jeg har aldrig
oplevet det før faktisk.

 

Claus Clausen fra Viking Atletik havde sat skilte op i lørdags, men allerede i søndags opdagede han, at der var blevet rykket på skiltet i Nyker.

– Og igen i dag var der åbenbart én, der syntes, at det var sjovt at flytte på et af vores skilte, så det viste den forkerte vej oppe i Nyker. Så det betød jo, at der var nogle, der løb forkert, siger Claus Clausen.

– Jeg ved ikke lige, hvad pokker der sker oppe i hovedet på dem, der kan finde på at gøre det. Jeg har aldrig oplevet det før faktisk.

Claus Clausen fortæller, at der normalt står en vejviser på stedet, men da løbet i år bliver afholdt på en hverdag i stedet for på helligdagen langfredag, var der ikke nok frivillige, og derfor var vejviseren blevet erstattet med et skilt.

– Men det er jo så ulempen, at de kan flyttes af nogle, som måske ikke helt er, som folk er flest, siger han.

Netop fordi han i søndags havde opdaget, at der var blevet flyttet på skiltet, havde han sagt til deltagerne, at når de kom til Nyker, så skulle de bare fortsætte lige ud, uanset hvad skiltene viste.

– Det var heldigvis også kun ganske få, der fik løbet lidt ekstra, men det er stadig lidt frustrerende og irriterende, og man ryster på hovedet over det, siger Claus Clausen.