Lærke Gravlund Hansen og Caroline Jacobsen fra BK Bornholm og Alberte Graungaard Bech og Caroline Sørensen fra PI Fodbold er alle omkring 20 år gamle og er gamle veninder. De har nemlig spillet fodbold sammen i Nexø, da de var små, og også været på Elite Bornholms ungdomshold og derudover gået i folkeskole og gymnasie sammen på Bornholm. Foto: Jesper Gynther

Om at spille mod sine veninder: ‘Det er lidt svært at tage det seriøst’

FODBOLD

Der blev gået til stålet, da BK Bornholm og PI Fodbold lørdag mødte hinanden på Valby Idrætspark i et opgør, som endte uden mål. Selvom PI Fodbold er et københavnsk hold, så var opgøret et decideret bornholmeropgør, for mange af PI’s spillere kommer nemlig fra Bornholm og kender også spillerne på BK Bornholm.

Det var blandt andet tilfældet for de fire nexøboer – og veninder – Lærke Gravlund Hansen og Caroline Jacobsen fra BK Bornholm og Alberte Graungaard Bech og Caroline Sørensen fra PI Fodbold. De er alle omkring 20 år gamle, og har spillet fodbold sammen i Nexø, da de var små og også været på Elite Bornholms ungdomshold og derudover gået i folkeskole og gymnasie sammen på Bornholm.

Det var derfor et specielt opgør at være med til, fortæller de.

– Det var sjovt. Jeg kender jo mange af dem. Det er nogle af mine bedste venner, der spiller for BK Bornholm, så det var rigtig sjovt, siger Alberte Graungaard Bech, som selv havde lidt svært ved at håndtere situationen.

– Det er lidt svært at tage det seriøst, synes jeg. At skulle være modstandere på banen, når man er vant til bare at kunne snakke sammen. Men man skal jo være lidt seriøs. Vi fik også at vide af vores træner inden kampen, at vi er modstandere på banen, og så kan vi snakke sammen bagefter, siger hun.

Det var en intens kamp. Kan man stadig være gode venner bagefter så?

– Ja, sagtens. Så højt niveau er det slet ikke.

For Caroline Jacobsen var det også en lidt anderledes oplevelse at skulle spille mod sine gamle veninder.

– Det er lidt mærkeligt, men man må jo bare tage det som en helt almindelig kamp. Så må man være venner efterfølgende og bare give den gas i kampen, siger hun.

– Vi er også gode venner nu igen efter kampen, selvom vi er blevet sparket ned og sådan noget af hinanden. Det gør ikke noget.

Lærke Gravgaard Hansen (grå trøje) og Alberte Graungaard Bech (grøn trøje) er veninder, men til kampen mellem BK Bornholm og PI Fodbold var de først og fremmest modstandere på banen. Foto: Ole Mik

Et valg mellem at spille enten for BK eller PI

Lærke Gravlund Hansen spillede sin første fodboldkamp i over et år, og hun havde faktisk været til en prøvetræning hos PI Fodbold, inden hun valgte at spille for BK Bornholm. Derfor var veninden Caroline Sørensen fra PI Fodbold da også lidt overrasket over at se hende som modstander i kampen.

– Os bornholmere der bor i København er gode til at hive hinanden med til træning i PI Fodbold, og Lærke har jo også været til træning hos os, så vi så lidt surt på hende i dag, da hun kom hoppende ind på banen, siger hun.

Hun spiller selv for PI Fodbold, fordi hun synes, det er en god måde at holde venskaberne ved lige med dem, man har spillet fodbold med på Bornholm.

– Det er sjovt, når vi har spillet så mange år sammen på Bornholm, og så kunne flytte det med herover. Når man kender nogen på holdet, så gør det det bare meget sjovere, synes jeg, siger hun.

Lærke Gravlund Hansen kunne have valgt at spille for PI Fodbold, men valgte altså BK Bornholm til i stedet, selvom hun selv bor på Frederiksberg. Det har hun valgt, fordi hun har et tidskrævende studie til dyrlæge.

– Det er ikke altid, at jeg har tid til at tage til træninger, og så er det fedt, at jeg bare kan komme og spille kamp med BK Bornholm. Og så er det også dejligt, at jeg bare kan komme hjem til Bornholm en gang imellem og spille nogle fodboldkampe og se min familie, siger hun.

For Alberte Graungaard Bech er situationen den omvendte. Hun havde været til prøvetræning hos BK Bornholm, men valgte så i stedet at spille for PI Fodbold.

– For mig var det bare besværligt at skulle rejse hjem til Bornholm hver anden weekend for at spille kamp. Og jeg har i løbet af de seneste år spillet lidt med på det her hold også i PI Fodbold, så det var bare nemmest, også nu når jeg bor lige her i området, for jeg er flyttet til København her efter sommerferien.

Så vi kommer ikke til at se dig i BK Bornholm-trøjen?

– Det tror jeg næppe på, desværre. Ikke foreløbigt i hvert fald.