Tom Wridt. Arkivfoto

Knudsker-træner: ‘Det ville være bedre med ét bornholmsk KS-hold’

FODBOLD

I øjeblikket ligger RIK på en sidsteplads i Københavnsserien. Dermed rykker klubben ned, hvis der ikke snart kommer en masse sejre ind på kontoen. Hvis RIK rykker ned, betyder det samtidigt, at vinderen af Bornholms Brand Ligaen rykker op, da Bornholm er sikret to pladser i Københavnsserien ifølge DBU Bornholm, som Bornholms Tidende har rådført sig med om turneringsreglementet.

Efter weekendens runde ligger Viking nummer et i Bornholms Brand Ligaen, men oprykning er endnu ikke et tema hos klubben, fortæller træner John Ottesen.

– Vi tænker slet ikke i de baner, for der er jo lang vej endnu. Det er lidt en cliché, men vi tager en kamp ad gangen og går efter at vinde hver kamp, siger han.

– Det vigtigste for os er, at vi kommer i slutspillet. Og det ser ud som om, at det gør vi nu, og så kan alt ske, siger han med henvisning til, at de fire bedste hold i Bornholms Brand Ligaen møder hinanden to gange i et slutspil efter sæsonen.

De fire hold starter slutspillet med henholdsvis seks, fire, to og nul point, så det handler om at slutte sæsonen med den bedste placering som muligt, så man har et pointmæssigt forspring, når slutspillet går i gang.

Knudsker vil få det svært i KS

Hos Knudsker, som pt. ligger på rækkens andenplads, har oprykning heller ikke været i tankerne indtil nu, da holdets gode placering er en overraskelse for træner Tom Wridt.

– Vi ligger jo på en position, som vi ikke havde regnet med i starten, for vi mistede fem-syv spillere til RIK inden sæsonen. Så vi er gået fra virkelig at være nede i knæ og til nu at blive spurgt om, hvorvidt førstepladsen er et emne, så det er jo rigtig positivt, siger han.

Fordi Knudskers trup ikke er på mere end 11-12 mand i denne sæson, mener han, at der skal nye spillere til, hvis holdet skal kunne klare sig i Københavnsserien. Derudover skal Knudskers forsvar også blive langt bedre, end det eksempelvis var i weekendens kamp mod Nexø.

– Som det er nu, har Knudsker ikke en flyvende fis at gøre i KS (Københavnsserien, red.). Vi ville få det endnu sværere, end RIK har det lige nu, fordi der bliver presset lige en tand mere i KS, og så er det klart, at så kan vi ikke ligge og sejle rundt, som vi har gjort, siger han.

Hvis man har et godt forsvar, kan man nemlig nå langt i Københavnsserien, lyder vurderingen fra Knudsker-træneren, som henviser til, at NB Bornholm i en del år klarede sig godt i rækken med primært at stå solidt i forsvaret og så sende høje bolde frem.

Bedre med ét bornholmsk KS-hold

Selvom Tom Wridt selvfølgelig vil gå efter at vinde Bornholms Brand Ligaen og dermed forfølge muligheden for at rykke op, så erkender han dog, at han mener, det kunne være bedst for bornholmsk fodbold, hvis der kun var ét hold i Københavnsserien.

– Der er mange faktorer, der gør, at der burde bare være ét hold, og så skulle man samles om det, siger han, men erkender samtidig, at det nok bliver svært at føre ud i livet (igen).

– Vi prøvede det jo med FC Bornholm for nogle år siden, men det gik alligevel i hårdknude, fordi der på Bornholm er så meget lokalpatriotisme om det hold, der er i Nexø eller i RIK, eller hvor det er. Så det lokale tilhørsforhold betyder bare lidt mere end det at komme til – sammen – at spille med helt oppe i eksempelvis 2. division, siger han.